Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos alb
SOS ALB
Cantitățile necesare
- 5 g făină
- 5 g unt
- 50 ml lapte.
Mod de preparare
Se poate prepara în următoarele variante ?
1. Se pun la fiert două părți din cantitatea de lapte.
Separat se dizolvă făina în laptele rece și se
toarnă peste laptele care fierbe.
Se amestecă tot timpul, pentru a nu se forma cocoloașe.
Se adaugă unt proaspăt cînd sosul este fierbinte.
Aceste este sosul Bechamel.
2. Același sos se poate prepara cu făina dizolvată
în apă călduță și poi totul se fierbe în lapte.
Se adaugă untul la sfîrșit.
3. În loc de lapte se poate folosi supă de carne sau legume
strecurată, cu care se amestecă făina și se fierbe la foc mic
iar la sfîrșit se adaugă untul.
Sosul alb se întrebuințează foarte mult la mîncărurile
pentru copii, ca : budinci, rasol de carne sau pește etc.
Este mai gustos dacă i se adaugă zeamă de lămîie
și verdeață tocată.
Postare
ANPC Termeni și Condiții