Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pui fript cu sos de roșii
PUI FRIPT CU SOS DE ROȘII
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1 pui mare
- o lămîie
- 50 g unt
- sare
- cîteva frunze de tarhon sau usturoi
- 100 g slănină ( pentru căptușit tava )
Mod de preparare
Se curăță și se spală puiul, se pune în interior sare,
unt și zeama de la o jumătate de lămîie.
Cealaltă jumătate de lămîie se taie în felii, cu care
se căptușește pieptul.
Se taie slănina în fîșii și se pune într-o cratiță,
în care se așează puiul.
Se ține la cuptor o oră și se servește cu sos de roșii
aromatizat cu cîteva frunze de tarhon sau cu 1-2 căței de usturoi.
Se servește cu spaghete fierte, acoperite cu sos.
Pui fript cu sos de roșii
PUI FRIPT CU SOS DE ROȘII
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1 pui mare
- o lămîie
- 50 g unt
- sare
- cîteva frunze de tarhon sau usturoi
- 100 g slănină ( pentru căptușit tava )
Mod de preparare
Se curăță și se spală puiul, se pune în interior sare,
unt și zeama de la o jumătate de lămîie.
Cealaltă jumătate de lămîie se taie în felii, cu care
se căptușește pieptul.
Se taie slănina în fîșii și se pune într-o cratiță,
în care se așează puiul.
Se ține la cuptor o oră și se servește cu sos de roșii
aromatizat cu cîteva frunze de tarhon sau cu 1-2 căței de usturoi.
Se servește cu spaghete fierte, acoperite cu sos.
Cartofi cu brînză la cuptor
CARTOFI CU BRÎNZĂ LA CUPTOR
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1/2 kg cartofi
- 2-- ml lapte
- 3 ouă
- 3 linguri de cașcaval ras ( sau brînză telemea ),
- sare
Mod de preparare
Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se taie în felii subțiri.
Se așază în mai multe straturi într-o cratiță unsă.
Peste ei se toarnă ouăle bătute cu laptele.
Deasupra se presară cașcavalul. ( sau telemeaua )
Se coc în cuptor la foc potrivit, pînă cînd
capătă culoarea gălbuie-aurie.
Cartofi cu brînză la cuptor
CARTOFI CU BRÎNZĂ LA CUPTOR
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1/2 kg cartofi
- 2-- ml lapte
- 3 ouă
- 3 linguri de cașcaval ras ( sau brînză telemea ),
- sare
Mod de preparare
Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se taie în felii subțiri.
Se așază în mai multe straturi într-o cratiță unsă.
Peste ei se toarnă ouăle bătute cu laptele.
Deasupra se presară cașcavalul. ( sau telemeaua )
Se coc în cuptor la foc potrivit, pînă cînd
capătă culoarea gălbuie-aurie.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții