Sos de legume cu carne





SOS DE LEGUME CU CARNE



Se prepară din legume rase, înăbușite la un loc cu carnea,
într-un vas cu puțină apă.
Pentru gust se adaugă cimbru, ceapă fiartă, foi de dafin, verdeață.
Se toarnă mereu cîte puțină apă fiartă, pentru a nu se prinde.
Apoi se trece totul prin sită și se adaugă puțină făină.
Untul sau untdelemnul se fierb sau se pun nefierte,
peste mîncarea fierbinte.

















Sos de legume cu carne





SOS DE LEGUME CU CARNE



Se prepară din legume rase, înăbușite la un loc cu carnea,
într-un vas cu puțină apă.
Pentru gust se adaugă cimbru, ceapă fiartă, foi de dafin, verdeață.
Se toarnă mereu cîte puțină apă fiartă, pentru a nu se prinde.
Apoi se trece totul prin sită și se adaugă puțină făină.
Untul sau untdelemnul se fierb sau se pun nefierte,
peste mîncarea fierbinte.

















Sos de zarzavat





SOS DE ZARZAVAT



Se folosesc legume diferite:


- morcov ras
- ardei gras tăiat mărunt
- țelină rasă
- o bucățică de conopidă
- o bucățică de dovlecel
- fasole verde tăiată mărunt
- mazăre,
- ( după sezon )



Mod de preparare


Se fierb înăbușit legumele în apă, într-un vas acoperit cu capac.
Pentru gust li se adaugă cimbru, ceapă fiartă, foi de dafin și
verdeață.
Se pune unt sau untdelemn cînd sosul este încă fierbinte.
Se servește la carnea rasol, cu garnitură
de făinoase sau orez.




Sos de zarzavat





SOS DE ZARZAVAT



Se folosesc legume diferite:


- morcov ras
- ardei gras tăiat mărunt
- țelină rasă
- o bucățică de conopidă
- o bucățică de dovlecel
- fasole verde tăiată mărunt
- mazăre,
- ( după sezon )



Mod de preparare


Se fierb înăbușit legumele în apă, într-un vas acoperit cu capac.
Pentru gust li se adaugă cimbru, ceapă fiartă, foi de dafin și
verdeață.
Se pune unt sau untdelemn cînd sosul este încă fierbinte.
Se servește la carnea rasol, cu garnitură
de făinoase sau orez.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții