Piure de cartofi





PIURE DE CARTOFI



Se pun la fiert cartofi curățați de coajă,
în apă puțină, atît cît să-i acopere.
Cînd sunt fierți bine, ( sunt fierți cînt intră lingura
sau furculița în cartofi ).
se zdrobesc și se dau prin sită.
Se adaugă lapte, unt proaspăt și sare
și se freacă la foc mic, sau ținînd vasul în apă
caldă pe foc.
Se servesc ca garnitură la fripturi, la chiftele,
sau cu sos tomat.














Piure de cartofi





PIURE DE CARTOFI



Se pun la fiert cartofi curățați de coajă,
în apă puțină, atît cît să-i acopere.
Cînd sunt fierți bine, ( sunt fierți cînt intră lingura
sau furculița în cartofi ).
se zdrobesc și se dau prin sită.
Se adaugă lapte, unt proaspăt și sare
și se freacă la foc mic, sau ținînd vasul în apă
caldă pe foc.
Se servesc ca garnitură la fripturi, la chiftele,
sau cu sos tomat.














Piure de zarzavat




PIURE DE ZARZAVAT



Ce anume trebuie


- morcov
- cartofi
- dovlecel
- sare
- unt
- lapte



Mod de preparare


Zarzavatul fiert în supă ( morcov, cartof, dovlecel )
se trece prin sită de două ori, adăugînd puțină
supă de carne, unt și 1-2 linguri de lapte,
precum și sare, după gust.
Se fracă totul bine și se servește cald, ca o
garnitură lîngă diferite fripturi.



Piure de zarzavat




PIURE DE ZARZAVAT



Ce anume trebuie


- morcov
- cartofi
- dovlecel
- sare
- unt
- lapte



Mod de preparare


Zarzavatul fiert în supă ( morcov, cartof, dovlecel )
se trece prin sită de două ori, adăugînd puțină
supă de carne, unt și 1-2 linguri de lapte,
precum și sare, după gust.
Se fracă totul bine și se servește cald, ca o
garnitură lîngă diferite fripturi.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții