Chec Economic




CHEC ECONOMIC



Cantitățile necesare



- 150 g miere
- 150 g zahăr
- 4 linguri de untdelemn
- un ou
- 1/2 praf de copt
- o lingură de scorțișoră pisată
- 10 nuci
- o ceașcă de apă
- făină



Mod de preparare


Se caramelizează zahărul ( pînă capătă culoare aurie ).
Se stinge cu o ceșcă de apă călduță, se dă în cîteva clocote,
apoi se lasă să se răcească.
Se bate oul cu mierea, untdelemnul, praful de copt,
se adaugă siropul de zahăr ars răcit și făina, pînă cînd se
obține o compoziție groasă ca o cremă.
Se amestecă bine și se pune într-o formă de chec,
unsă și presărată cu făină.
Se garnisește cu sferturi de nucă și se coace la foc potrivit.
Se servește peste 1-2 zile.




Chec Economic




CHEC ECONOMIC



Cantitățile necesare



- 150 g miere
- 150 g zahăr
- 4 linguri de untdelemn
- un ou
- 1/2 praf de copt
- o lingură de scorțișoră pisată
- 10 nuci
- o ceașcă de apă
- făină



Mod de preparare


Se caramelizează zahărul ( pînă capătă culoare aurie ).
Se stinge cu o ceșcă de apă călduță, se dă în cîteva clocote,
apoi se lasă să se răcească.
Se bate oul cu mierea, untdelemnul, praful de copt,
se adaugă siropul de zahăr ars răcit și făina, pînă cînd se
obține o compoziție groasă ca o cremă.
Se amestecă bine și se pune într-o formă de chec,
unsă și presărată cu făină.
Se garnisește cu sferturi de nucă și se coace la foc potrivit.
Se servește peste 1-2 zile.




Cremă de Zahăr Ars





CREMĂ DE ZAHĂR ARS



Cantitățile necesare pentru 10 porții



- 1 l lapte
- 8 linguri de zahăr pentru cremă și 2-3 linguri pentru ars
- 8 ouă întregi
- vanilie




Mod de preparare


Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul, se adaugă
încet laptele fiert, amestecînd mereu.
Apoi se toarnă compoziția într-o formă tapetată cu zahăr
ars și se așează forma în baie de apă, la cuptor.
Se lasă 20-30 de minute, pînă se încheagă.
Apoi se răcește.
Se răstoarnă pe o farfurie ( este bine să se răstoarne
în momentul servirii ).
Nu este indicată copiilor alergici.




Cremă de Zahăr Ars





CREMĂ DE ZAHĂR ARS



Cantitățile necesare pentru 10 porții



- 1 l lapte
- 8 linguri de zahăr pentru cremă și 2-3 linguri pentru ars
- 8 ouă întregi
- vanilie




Mod de preparare


Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul, se adaugă
încet laptele fiert, amestecînd mereu.
Apoi se toarnă compoziția într-o formă tapetată cu zahăr
ars și se așează forma în baie de apă, la cuptor.
Se lasă 20-30 de minute, pînă se încheagă.
Apoi se răcește.
Se răstoarnă pe o farfurie ( este bine să se răstoarne
în momentul servirii ).
Nu este indicată copiilor alergici.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții