Sos de Fructe



SOS DE FRUCTE

( 2 porții x 80 g )


Ingrediente

- Fructe ( mere, vișine sau caise ) 200 g
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g


Mod de preparare

Jumătate din cantitate de mere se pune la fiert,
cu coajă și miez.
Zeama obținută se strecoară și în ea se adaugă
făină ( diluată în prealabil cu puțină apă rece ),
zahărul și untul.
Se dau cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos
de consistența dorită.
Înainte de servire se rade cantitatea de mere păstrate
crude, care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos, în momentul servirii,
pentru a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine sau de caise.
Acest sos de fructe se servește la fripturi sau rasoluri.
Este indicat mai ales în convalescență după hepatită,
în nefrite, la distrofici peste 9 luni.


Calorii   90/porție



Sos de Fructe



SOS DE FRUCTE

( 2 porții x 80 g )


Ingrediente

- Fructe ( mere, vișine sau caise ) 200 g
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g


Mod de preparare

Jumătate din cantitate de mere se pune la fiert,
cu coajă și miez.
Zeama obținută se strecoară și în ea se adaugă
făină ( diluată în prealabil cu puțină apă rece ),
zahărul și untul.
Se dau cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos
de consistența dorită.
Înainte de servire se rade cantitatea de mere păstrate
crude, care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos, în momentul servirii,
pentru a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine sau de caise.
Acest sos de fructe se servește la fripturi sau rasoluri.
Este indicat mai ales în convalescență după hepatită,
în nefrite, la distrofici peste 9 luni.


Calorii   90/porție



Sos cu Gem de Măceșe



SOS CU GEM DE MĂCEȘE

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente


- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g


Mod de preparare


Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.


Calorii   140/porție



Sos cu Gem de Măceșe



SOS CU GEM DE MĂCEȘE

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente


- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g


Mod de preparare


Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.


Calorii   140/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții