Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos de Fructe
SOS DE FRUCTE
( 2 porții x 80 g )
Ingrediente
- Fructe ( mere, vișine sau caise ) 200 g
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
Mod de preparare
Jumătate din cantitate de mere se pune la fiert,
cu coajă și miez.
Zeama obținută se strecoară și în ea se adaugă
făină ( diluată în prealabil cu puțină apă rece ),
zahărul și untul.
Se dau cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos
de consistența dorită.
Înainte de servire se rade cantitatea de mere păstrate
crude, care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos, în momentul servirii,
pentru a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine sau de caise.
Acest sos de fructe se servește la fripturi sau rasoluri.
Este indicat mai ales în convalescență după hepatită,
în nefrite, la distrofici peste 9 luni.
Calorii 90/porție
Sos de Fructe
SOS DE FRUCTE
( 2 porții x 80 g )
Ingrediente
- Fructe ( mere, vișine sau caise ) 200 g
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
Mod de preparare
Jumătate din cantitate de mere se pune la fiert,
cu coajă și miez.
Zeama obținută se strecoară și în ea se adaugă
făină ( diluată în prealabil cu puțină apă rece ),
zahărul și untul.
Se dau cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos
de consistența dorită.
Înainte de servire se rade cantitatea de mere păstrate
crude, care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos, în momentul servirii,
pentru a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine sau de caise.
Acest sos de fructe se servește la fripturi sau rasoluri.
Este indicat mai ales în convalescență după hepatită,
în nefrite, la distrofici peste 9 luni.
Calorii 90/porție
Sos cu Gem de Măceșe
SOS CU GEM DE MĂCEȘE
( 3 porții x 60 g )
Ingrediente
- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g
Mod de preparare
Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.
Calorii 140/porție
Sos cu Gem de Măceșe
SOS CU GEM DE MĂCEȘE
( 3 porții x 60 g )
Ingrediente
- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g
Mod de preparare
Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.
Calorii 140/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții