Ochiuri în Apă ( Romînești )




OCHIURI ÎN APĂ ( ROMÎNEȘTI )


Ingrediente


- Ou 1 buc
- oțet 5 ml
- unt 5 g
- sare 1 g



Mod de preparare


În apă clocotită, în care s-a adăugat o
linguriță de oțet, se pune conținutul
ouălor și se lasă pînă cînd albușul se
coagulează.
Se scot cu lingura de spumă, pe o farfurie
întinsă, caldă.
Deasupra se pune untul topit proaspăt și sarea.


Calorii   110/porție




Ochiuri în Apă ( Romînești )




OCHIURI ÎN APĂ ( ROMÎNEȘTI )


Ingrediente


- Ou 1 buc
- oțet 5 ml
- unt 5 g
- sare 1 g



Mod de preparare


În apă clocotită, în care s-a adăugat o
linguriță de oțet, se pune conținutul
ouălor și se lasă pînă cînd albușul se
coagulează.
Se scot cu lingura de spumă, pe o farfurie
întinsă, caldă.
Deasupra se pune untul topit proaspăt și sarea.


Calorii   110/porție




Ouă Fierte Tari





OUĂ FIERTE TARI



Oul se fierbe aproximativ 10 minute ( nu mai mult ).
După ce ouăle au fiert, se țin cîteva secunde în apă
rece, pentru a se putea coji mai ușor.
Gălbenușul de ou fiert tare se dă de la vîrsta de 5 luni.
La copiii între 1 - 3 ani oul fiert se dă întreg, cu salate
de zarzavat ( vezi capitolul salate ), cu zeamă de lămîie
și puțin ulei.
Ele pot fi tăiate în felii.



Calorii   70/gălbenuș






Ouă Fierte Tari





OUĂ FIERTE TARI



Oul se fierbe aproximativ 10 minute ( nu mai mult ).
După ce ouăle au fiert, se țin cîteva secunde în apă
rece, pentru a se putea coji mai ușor.
Gălbenușul de ou fiert tare se dă de la vîrsta de 5 luni.
La copiii între 1 - 3 ani oul fiert se dă întreg, cu salate
de zarzavat ( vezi capitolul salate ), cu zeamă de lămîie
și puțin ulei.
Ele pot fi tăiate în felii.



Calorii   70/gălbenuș






Postare

  ANPC Termeni și Condiții