Ruladă de Ou cu Carne Fiartă




RULADĂ DE OU CU CARNE FIARTĂ

( 2 porții x 130 g )

Ingrediente

- Carne 150 g
- ou 1 buc
- unt 15 g
- făină 15 g
- lapte 30 ml
- smîntînă 25 g
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușul cu untul și sarea.
Separat, se bate albușul spumă și, peste
gălbenușul frecat, se adaugă alternativ
făină și spuma de albuș.
Se amestecă și se coace compoziția într-o
tavă tapetată cu făină.
Cînd omleta e gata, se răstoarnă pe un
șervet ud.
Separat, se fierbe carnea și se trece prin
mașina de tocat.
Se freacă apoi cu lapte, pînă cînd se transformă
pastă, ce se întinde cu un cuțit lat peste
omletă.
Se rulează totul în șervet.
Rulada, astfel pregătită, se taie în felii și se
servește cu smîntînă.
În loc de lapte, carnea poate fi frecată cu sos de roșii.


Calorii    250/porție.





Ruladă de Ou cu Carne Fiartă




RULADĂ DE OU CU CARNE FIARTĂ

( 2 porții x 130 g )

Ingrediente

- Carne 150 g
- ou 1 buc
- unt 15 g
- făină 15 g
- lapte 30 ml
- smîntînă 25 g
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușul cu untul și sarea.
Separat, se bate albușul spumă și, peste
gălbenușul frecat, se adaugă alternativ
făină și spuma de albuș.
Se amestecă și se coace compoziția într-o
tavă tapetată cu făină.
Cînd omleta e gata, se răstoarnă pe un
șervet ud.
Separat, se fierbe carnea și se trece prin
mașina de tocat.
Se freacă apoi cu lapte, pînă cînd se transformă
pastă, ce se întinde cu un cuțit lat peste
omletă.
Se rulează totul în șervet.
Rulada, astfel pregătită, se taie în felii și se
servește cu smîntînă.
În loc de lapte, carnea poate fi frecată cu sos de roșii.


Calorii    250/porție.





Cuiburi cu Ouă



CUIBURI CU OUĂ

( 12 porții x 160 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- apă 1 litru
- mălai 200 g
- sare 10 g
- unt 50 g
- ouă 12 buc
- smîntînă 100 g


Mod de preparare

Se face o mămăliguță pripită vezi rețeta aici pripită
în laptele îndoit cu apă.
Se încorporează în ea 30 g unt ( margarină ),
iar cu restul se unge o formă, în care se toarnă mămăliga.
Cu o lingură de lemn se fac 6 cuiburi în
mămăligă și se sparge înăuntrul fiecăruia
cîte un ou.
Se pun la cuptor potrivit, pînă cînd se prind
albușurile.
Cînd se servesc, se pune sare și apoi smîntînă.


Calorii     cca 280/porție



Cuiburi cu Ouă



CUIBURI CU OUĂ

( 12 porții x 160 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- apă 1 litru
- mălai 200 g
- sare 10 g
- unt 50 g
- ouă 12 buc
- smîntînă 100 g


Mod de preparare

Se face o mămăliguță pripită vezi rețeta aici pripită
în laptele îndoit cu apă.
Se încorporează în ea 30 g unt ( margarină ),
iar cu restul se unge o formă, în care se toarnă mămăliga.
Cu o lingură de lemn se fac 6 cuiburi în
mămăligă și se sparge înăuntrul fiecăruia
cîte un ou.
Se pun la cuptor potrivit, pînă cînd se prind
albușurile.
Cînd se servesc, se pune sare și apoi smîntînă.


Calorii     cca 280/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții