Budincă de Spanac cu Pîine




BUDINCĂ DE SPANAC CU PÎINE


( 2 porții x 150 - 180 g )

Ingrediente

- Spanac 200 g
- unt 10 g
- smîntînă 15g
- miez pîine 50 g
- lapte 50 g
- 1 ou
- sare 1 - 2 g
- eventual brînză de vaci 30 - 40 g



Mod de preparare

Spanacul, curățat se spală, se fierbe în puțină apă sărată.
Cînd este bine muiat, se trece prin sită.
Miezul de pîine se înmoaie în lapte, și se trece și el prin sită
și se amestecă cu spanacul, apoi se adaugă untul și smîntîna,
frecate cu gălbenușul de ou.
Albușul, bătut spumă, se introduce ultimul, odată cu sarea.
Compoziția se fierbe 15 - 20 de minute, în baia de apă,
într-o formă unsă cu unt și presărată cu puțină făină.
În compoziție se poate adăuga și brînză de vaci, pasată.


Calorii    215 - 235/porție



Budincă de Spanac cu Pîine




BUDINCĂ DE SPANAC CU PÎINE


( 2 porții x 150 - 180 g )

Ingrediente

- Spanac 200 g
- unt 10 g
- smîntînă 15g
- miez pîine 50 g
- lapte 50 g
- 1 ou
- sare 1 - 2 g
- eventual brînză de vaci 30 - 40 g



Mod de preparare

Spanacul, curățat se spală, se fierbe în puțină apă sărată.
Cînd este bine muiat, se trece prin sită.
Miezul de pîine se înmoaie în lapte, și se trece și el prin sită
și se amestecă cu spanacul, apoi se adaugă untul și smîntîna,
frecate cu gălbenușul de ou.
Albușul, bătut spumă, se introduce ultimul, odată cu sarea.
Compoziția se fierbe 15 - 20 de minute, în baia de apă,
într-o formă unsă cu unt și presărată cu puțină făină.
În compoziție se poate adăuga și brînză de vaci, pasată.


Calorii    215 - 235/porție



Budincă de Spanac cu Orez




BUDINCĂ DE SPANAC CU OREZ

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Spanac 200 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- orez 15 g
- sare 1 - 2 g
- zeamă de lămîie 2 - 3 ml
- lapte 100 ml
- eventual zahăr 3 g
- pesmet 5 g



Mod de preparare

Spanacul, bine curățat și spălat, se pune la fiert,
în puțină apă sărată.
Cînd se înmoaie bine, se scurge, se toacă și se
trece prin sită.
Separat, se fierbe orezul, pînă se înmoaie.
Din lapte, unt și făină se prepară un sos alb
Bechamel vezi rețeta, care se amestecă cu spanacul
și cu orezul.
Se adaugă zeama de lămîie, sare, eventual zahăr.
Compoziția se coace la baie de apă, 20 - 30 minute.,
într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Se dă la copiii peste 9 luni.


Calorii     140/porție





Budincă de Spanac cu Orez




BUDINCĂ DE SPANAC CU OREZ

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Spanac 200 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- orez 15 g
- sare 1 - 2 g
- zeamă de lămîie 2 - 3 ml
- lapte 100 ml
- eventual zahăr 3 g
- pesmet 5 g



Mod de preparare

Spanacul, bine curățat și spălat, se pune la fiert,
în puțină apă sărată.
Cînd se înmoaie bine, se scurge, se toacă și se
trece prin sită.
Separat, se fierbe orezul, pînă se înmoaie.
Din lapte, unt și făină se prepară un sos alb
Bechamel vezi rețeta, care se amestecă cu spanacul
și cu orezul.
Se adaugă zeama de lămîie, sare, eventual zahăr.
Compoziția se coace la baie de apă, 20 - 30 minute.,
într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Se dă la copiii peste 9 luni.


Calorii     140/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții