Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Spanac cu Orez
BUDINCĂ DE SPANAC CU OREZ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Spanac 200 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- orez 15 g
- sare 1 - 2 g
- zeamă de lămîie 2 - 3 ml
- lapte 100 ml
- eventual zahăr 3 g
- pesmet 5 g
Mod de preparare
Spanacul, bine curățat și spălat, se pune la fiert,
în puțină apă sărată.
Cînd se înmoaie bine, se scurge, se toacă și se
trece prin sită.
Separat, se fierbe orezul, pînă se înmoaie.
Din lapte, unt și făină se prepară un sos alb
Bechamel vezi rețeta, care se amestecă cu spanacul
și cu orezul.
Se adaugă zeama de lămîie, sare, eventual zahăr.
Compoziția se coace la baie de apă, 20 - 30 minute.,
într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Se dă la copiii peste 9 luni.
Calorii 140/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții