Sufleu de Vișine




SUFLEU DE VIȘINE

( 10 poeții x 100 g )

Ingrediente

- Vișine 1 kg
- zahăr 200 g
- zahăr vanilat 1 plic
- făină de cartofi 1 linguriță ( amidon 1/2 linguriță )
- 2 gălbenușuri
- 5 albușuri
- unt 25 g
- eventual frișcă 200 g

Mod de preparare

Vișinele se spală, se scot sîmburii și se pun la
fiert 10 miute; apoi se trec printr-o sită fină.
Se pun din nou la foc cu 150 g zahăr și cu zahăr
vanilat și, cînd volumul s-a redus la jumătate, se
adaugă făină de cartofi sau amidon, diluată cu
puțină apă și se mai fierb 2 minute.
Albușurile, bătute spumă, se amestecă încet cu
gălbenușurile și apoi cu vișinile.
Compoziția se pune într-un vas uns cu unt și se dă
la cuptor, timp de 15 minute.
Înainte de a se servi, se pudrează cu zahăr farin.
Se poate servi și cu frișcă.


Calorii   170/porție  fără frișcă




Sufleu de Vișine




SUFLEU DE VIȘINE

( 10 poeții x 100 g )

Ingrediente

- Vișine 1 kg
- zahăr 200 g
- zahăr vanilat 1 plic
- făină de cartofi 1 linguriță ( amidon 1/2 linguriță )
- 2 gălbenușuri
- 5 albușuri
- unt 25 g
- eventual frișcă 200 g

Mod de preparare

Vișinele se spală, se scot sîmburii și se pun la
fiert 10 miute; apoi se trec printr-o sită fină.
Se pun din nou la foc cu 150 g zahăr și cu zahăr
vanilat și, cînd volumul s-a redus la jumătate, se
adaugă făină de cartofi sau amidon, diluată cu
puțină apă și se mai fierb 2 minute.
Albușurile, bătute spumă, se amestecă încet cu
gălbenușurile și apoi cu vișinile.
Compoziția se pune într-un vas uns cu unt și se dă
la cuptor, timp de 15 minute.
Înainte de a se servi, se pudrează cu zahăr farin.
Se poate servi și cu frișcă.


Calorii   170/porție  fără frișcă




Sufleu de Caise



SUFLEU DE CAISE


( 8 porții x 100 g )

Ingrediente

- Caise 800 g
- unt 20 g
- vanilie 1/4 baton sau 1 plic zahăr vanilat
- zahăr 180 g
- albușuri 5 buc
- compoziție de sufleu de lămîie sau de vanilie 2 linguri


Mod de preparare

Caisele, spălate, se rup în două, se scot sîmburii și se
pun la fiert într-un vas cu zahăr și vanilia sau zahărul vanilat.
Se lasă pînă scad, se dau prin sită, apoi se încorporează
compoziția de sufleu de lămîie sau de vanilie și albușurile
bătute spumă.
Compoziția se pune într-un vas cu unt și se dă la cuptor,
la foc moderat, cu 15 minute înainte de a fi servită.
Cînd se servește, se pudrează cu zahăr.
Se poate servi cu frișcă bătută spumă 200 g sau cu sirop 200 ml.


Calorii   180/porție fără frișcă





Sufleu de Caise



SUFLEU DE CAISE


( 8 porții x 100 g )

Ingrediente

- Caise 800 g
- unt 20 g
- vanilie 1/4 baton sau 1 plic zahăr vanilat
- zahăr 180 g
- albușuri 5 buc
- compoziție de sufleu de lămîie sau de vanilie 2 linguri


Mod de preparare

Caisele, spălate, se rup în două, se scot sîmburii și se
pun la fiert într-un vas cu zahăr și vanilia sau zahărul vanilat.
Se lasă pînă scad, se dau prin sită, apoi se încorporează
compoziția de sufleu de lămîie sau de vanilie și albușurile
bătute spumă.
Compoziția se pune într-un vas cu unt și se dă la cuptor,
la foc moderat, cu 15 minute înainte de a fi servită.
Cînd se servește, se pudrează cu zahăr.
Se poate servi cu frișcă bătută spumă 200 g sau cu sirop 200 ml.


Calorii   180/porție fără frișcă





Postare

  ANPC Termeni și Condiții