Piure de Morcovi




PIURE DE MORCOVI

( 2 porții x 100 g )


Ingrediente

 - Morcovi 200 g
- zahăr 5 g
- griș 10 g
- lapte 50 ml
- sare 2 g
- unt 10 g


Mod de preparare


- Morcovii, bine spălați, se curăță, se taie felii, se pun
într-o cratiță, se toarnă peste ei o cantitate nu prea
mare de apă clocotită și se adaugăzahărul.
Se fierb înăbușit 30 - 40 minute, adăugînd din cînd
în cînd apă, ca să nu se prindă.
Cît sînt fierbinți, se trec prin sită, se adaugă grișul
fiert în lapte ( sau numai laptele ) și sarea.
În loc de lapte se poate pune sos alb vezi rețeta.
Piureul se pune din nou pe foc și se ține pînă
ies aburi ( nu se lasă să fiarbă ).
Cînd se ia de pe foc, se adaugă untul.



Calorii   110/porție



Piure de Morcovi




PIURE DE MORCOVI

( 2 porții x 100 g )


Ingrediente

 - Morcovi 200 g
- zahăr 5 g
- griș 10 g
- lapte 50 ml
- sare 2 g
- unt 10 g


Mod de preparare


- Morcovii, bine spălați, se curăță, se taie felii, se pun
într-o cratiță, se toarnă peste ei o cantitate nu prea
mare de apă clocotită și se adaugăzahărul.
Se fierb înăbușit 30 - 40 minute, adăugînd din cînd
în cînd apă, ca să nu se prindă.
Cît sînt fierbinți, se trec prin sită, se adaugă grișul
fiert în lapte ( sau numai laptele ) și sarea.
În loc de lapte se poate pune sos alb vezi rețeta.
Piureul se pune din nou pe foc și se ține pînă
ies aburi ( nu se lasă să fiarbă ).
Cînd se ia de pe foc, se adaugă untul.



Calorii   110/porție



Piure din Fulgi de Cartofi




PIURE DIN FULGI DE CARTOFI


( 2 porții x 80 - 90 g )

Ingrediente

- Fulgi de cartofi 3 linguri
- apă sau supă de legume 75 ml
- lapte 75 ml
- unt 15 g
- zahăr 7 g
- sare 3 g


Mod de preparare

Laptele, apa sau supa de legume, zahărul și sarea
se pun la fiert.
Compoziția fierbinte, se toarnă peste fulgii de
cartofi, cîte puțin, amestecîndu-se ușor ( nu se
freacă ) ; la sfîrșit se adaugă untul și se amestecă
din nou.


Calorii   cca 100/porție




Piure din Fulgi de Cartofi




PIURE DIN FULGI DE CARTOFI


( 2 porții x 80 - 90 g )

Ingrediente

- Fulgi de cartofi 3 linguri
- apă sau supă de legume 75 ml
- lapte 75 ml
- unt 15 g
- zahăr 7 g
- sare 3 g


Mod de preparare

Laptele, apa sau supa de legume, zahărul și sarea
se pun la fiert.
Compoziția fierbinte, se toarnă peste fulgii de
cartofi, cîte puțin, amestecîndu-se ușor ( nu se
freacă ) ; la sfîrșit se adaugă untul și se amestecă
din nou.


Calorii   cca 100/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții