Mere Coapte 1




MERE COAPTE 1

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g ( 2 mere mijlocii )
- zahăr 10 g
- unt 5 - 10 g
- sirop de zahăr 30 ml



Mod de preparare

Merele, spălate, se scobesc și se face o crestătură
adîncă de 1 mm de jur împrejurul mărului, ca să
nu plescească coaja cînd sînt introduse în cuptor.
Se unge o formă cu unt și se așază merele în ea,
umplînd scobiturile cu zahăr.
Deasupra fiecărui măr se pune puțin unt.
Se toarnă 3 - 4 linguri de apă în tava cu mere și se
dau la cuptor, unde se țin 1/2 oră, avînd grijă să
le udăm din cînd în cînd cu sirop de zahăr.
Pentru copiii mici se curăță de coajă.


Calorii  200 - 240 ( cu unt )/porție






Mere Coapte 1




MERE COAPTE 1

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g ( 2 mere mijlocii )
- zahăr 10 g
- unt 5 - 10 g
- sirop de zahăr 30 ml



Mod de preparare

Merele, spălate, se scobesc și se face o crestătură
adîncă de 1 mm de jur împrejurul mărului, ca să
nu plescească coaja cînd sînt introduse în cuptor.
Se unge o formă cu unt și se așază merele în ea,
umplînd scobiturile cu zahăr.
Deasupra fiecărui măr se pune puțin unt.
Se toarnă 3 - 4 linguri de apă în tava cu mere și se
dau la cuptor, unde se țin 1/2 oră, avînd grijă să
le udăm din cînd în cînd cu sirop de zahăr.
Pentru copiii mici se curăță de coajă.


Calorii  200 - 240 ( cu unt )/porție






Mere Coapte



MERE COAPTE

( o porție x 100 g )

Ingrediente

- Mere 140g ( 2 mere mijlocii )
- zahăr 5 - 10 g


Mod de preparare


Merele, bine coapte, se spală, li se scoate
căsuța cu sîmburi și se pun într-o tigaie (tavă)
al cărei fund este acoperit cu apă.
În merele scobite se pun zahărul, astfel ca să
acopere scobitura.
Se dau la cuptor 1/2 oră.
La copiii sub 1 an se dă mărul copt curățat de
coajă, iar la cei sub 6 - 7 luni, după decojire,
merele se pasează prin sită.


Calorii   cca 90/porție





Mere Coapte



MERE COAPTE

( o porție x 100 g )

Ingrediente

- Mere 140g ( 2 mere mijlocii )
- zahăr 5 - 10 g


Mod de preparare


Merele, bine coapte, se spală, li se scoate
căsuța cu sîmburi și se pun într-o tigaie (tavă)
al cărei fund este acoperit cu apă.
În merele scobite se pun zahărul, astfel ca să
acopere scobitura.
Se dau la cuptor 1/2 oră.
La copiii sub 1 an se dă mărul copt curățat de
coajă, iar la cei sub 6 - 7 luni, după decojire,
merele se pasează prin sită.


Calorii   cca 90/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții