Piure de Mere Coapte




PIURE DE MERE COAPTE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g



Mod de preparare

Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.


Calorii   170/porție




Piure de Mere Coapte




PIURE DE MERE COAPTE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g



Mod de preparare

Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.


Calorii   170/porție




Spumă de Mere cu Griș




SPUMĂ DE MERE CE GRIȘ

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- griș 15 g
- zahăr 10 g
- apă 180 ml


Mod de preparare


Fructele se fierb în apă, apoi se scurg și, în
aceeași apă, se fierbe grișul; se adaugă zahărul
și se amestecă cu merele pasate prin sită.
Întreg amestecul se bate cu telul la rece pînă
devine ca o spumă.


Calorii   150/porție





Spumă de Mere cu Griș




SPUMĂ DE MERE CE GRIȘ

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- griș 15 g
- zahăr 10 g
- apă 180 ml


Mod de preparare


Fructele se fierb în apă, apoi se scurg și, în
aceeași apă, se fierbe grișul; se adaugă zahărul
și se amestecă cu merele pasate prin sită.
Întreg amestecul se bate cu telul la rece pînă
devine ca o spumă.


Calorii   150/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții