Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Mere Coapte
PIURE DE MERE COAPTE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g
Mod de preparare
Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.
Calorii 170/porție
Piure de Mere Coapte
PIURE DE MERE COAPTE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g
Mod de preparare
Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.
Calorii 170/porție
Spumă de Mere cu Griș
SPUMĂ DE MERE CE GRIȘ
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- griș 15 g
- zahăr 10 g
- apă 180 ml
Mod de preparare
Fructele se fierb în apă, apoi se scurg și, în
aceeași apă, se fierbe grișul; se adaugă zahărul
și se amestecă cu merele pasate prin sită.
Întreg amestecul se bate cu telul la rece pînă
devine ca o spumă.
Calorii 150/porție
Spumă de Mere cu Griș
SPUMĂ DE MERE CE GRIȘ
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- griș 15 g
- zahăr 10 g
- apă 180 ml
Mod de preparare
Fructele se fierb în apă, apoi se scurg și, în
aceeași apă, se fierbe grișul; se adaugă zahărul
și se amestecă cu merele pasate prin sită.
Întreg amestecul se bate cu telul la rece pînă
devine ca o spumă.
Calorii 150/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții