Tăiței cu Carne




TĂIȚEI CU CARNE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Tăiței 40 g
- roșii 60 g
- carne 50 g
- unt ( ulei ) 10 g
- verdeață 10 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare


Se fierb tăițeii în apă cu sare, cca 20 minute,
se scurg și se răcesc.
Separat, se înăbușe carnea tocată în unt ( ulei )
și puțină apă și se stinge cu zeamă de roșii;
apoi se adaugă verdeața tocată.
Se amestecă cu tăițeii înăbușiți, carnea și se pun
la cuptor 15 minute.
Pot fi serviți cu 50 g sos de roșii în care se rad 20 g
telemea desărată, sau se adaugă 20 g brînză de vaci
dată prin sită și 2 - 3 g mărar, fin tocat.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   190/porție





Tăiței cu Carne




TĂIȚEI CU CARNE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Tăiței 40 g
- roșii 60 g
- carne 50 g
- unt ( ulei ) 10 g
- verdeață 10 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare


Se fierb tăițeii în apă cu sare, cca 20 minute,
se scurg și se răcesc.
Separat, se înăbușe carnea tocată în unt ( ulei )
și puțină apă și se stinge cu zeamă de roșii;
apoi se adaugă verdeața tocată.
Se amestecă cu tăițeii înăbușiți, carnea și se pun
la cuptor 15 minute.
Pot fi serviți cu 50 g sos de roșii în care se rad 20 g
telemea desărată, sau se adaugă 20 g brînză de vaci
dată prin sită și 2 - 3 g mărar, fin tocat.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   190/porție





Colțunași Fieți, cu Carne Tocată



COLȚUNAȘI FIERȚI, CU CARNE TOCATĂ

( 4 porții x 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 200 g
- sare 5 g
- pătrunjel 10 g
- gălbenuș de ou 1 buc
- 2 ouă
- făină 100 g
- unt 20 g


Mod de preparare

Carnea, fiartă, se toacă și se amestecă cu sarea,
pătrunjelul tocat și gălbenușul de ou.
Separat, se face un aluat din făină, ouă și 60 ml
apă, care se întinde pe o planșetă; și se taie în
pătrate care se umplu cu carnea tocată.
Se lipesc bine marginile și se fierb colțunașii în
apă cu sare.
Cînd s-au muiat bine, se scurg, și se opăresc cu unt.
Se servesc cu legume fierte, piureuri, cu sos de roșii
sau cu smîntînă ( 15 - 20 g pentru o porție ).


Calorii    250/porție





Colțunași Fieți, cu Carne Tocată



COLȚUNAȘI FIERȚI, CU CARNE TOCATĂ

( 4 porții x 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 200 g
- sare 5 g
- pătrunjel 10 g
- gălbenuș de ou 1 buc
- 2 ouă
- făină 100 g
- unt 20 g


Mod de preparare

Carnea, fiartă, se toacă și se amestecă cu sarea,
pătrunjelul tocat și gălbenușul de ou.
Separat, se face un aluat din făină, ouă și 60 ml
apă, care se întinde pe o planșetă; și se taie în
pătrate care se umplu cu carnea tocată.
Se lipesc bine marginile și se fierb colțunașii în
apă cu sare.
Cînd s-au muiat bine, se scurg, și se opăresc cu unt.
Se servesc cu legume fierte, piureuri, cu sos de roșii
sau cu smîntînă ( 15 - 20 g pentru o porție ).


Calorii    250/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții