Crochete de Brînză Dulce




CROCHETE DE BRÎNZĂ DULCE


Ingrediente

- 1/2 kg brînză de vacă
- 1/4 l lapte
- 4 linguri de griș
- 3 linguri de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă și, cînd dă în clocot, se adaugă
grișul în ploaie.
Se amestecă încet în lapte, pentru ca grișul să nu se afume,
iar după zece minute se atrage cratița de pe foc se răcește
amestecul.
Separat se amestecă brînza cu zahărul, vanilia și puțină sare.
Cînd grișul s-a răcit, se pune peste brînză, se omogenizează
și se ia cu lingurița din amestec.
Se prăjesc crochetele în ulei fierbinte, se pudrează cu zahăr
farin și se servesc calde.




Crochete de Brînză Dulce




CROCHETE DE BRÎNZĂ DULCE


Ingrediente

- 1/2 kg brînză de vacă
- 1/4 l lapte
- 4 linguri de griș
- 3 linguri de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă și, cînd dă în clocot, se adaugă
grișul în ploaie.
Se amestecă încet în lapte, pentru ca grișul să nu se afume,
iar după zece minute se atrage cratița de pe foc se răcește
amestecul.
Separat se amestecă brînza cu zahărul, vanilia și puțină sare.
Cînd grișul s-a răcit, se pune peste brînză, se omogenizează
și se ia cu lingurița din amestec.
Se prăjesc crochetele în ulei fierbinte, se pudrează cu zahăr
farin și se servesc calde.




Crochete de Cartofi




CROCHETE DE CARTOFI


Ingrediente

- 100 g brînză dulce
- 1/2 kg cartofi
- 2 ouă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de făină




Mod de preparare


Se spală cartofi bine, se pun la fiert în apă caldă și
se curăță cînd sînt gata.
Se sfărîmă cu furculița, se amestecă cu brînză dulce
și ouăle crude, se sărează și se omogenizează.
Dacă amestecul este prea moale, se adaugă o lingură
de făină, apoi se fac crochete rotunde și se dau prin făină.
Se prăjesc în ulei fierbinte și se servesc calde, acoperite
cu sos de roșii îndulcit sau alături de ouă ochiuri prăjite în ulei.




Crochete de Cartofi




CROCHETE DE CARTOFI


Ingrediente

- 100 g brînză dulce
- 1/2 kg cartofi
- 2 ouă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de făină




Mod de preparare


Se spală cartofi bine, se pun la fiert în apă caldă și
se curăță cînd sînt gata.
Se sfărîmă cu furculița, se amestecă cu brînză dulce
și ouăle crude, se sărează și se omogenizează.
Dacă amestecul este prea moale, se adaugă o lingură
de făină, apoi se fac crochete rotunde și se dau prin făină.
Se prăjesc în ulei fierbinte și se servesc calde, acoperite
cu sos de roșii îndulcit sau alături de ouă ochiuri prăjite în ulei.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții