Sos de Maioneză Caldă




SOS DE MAIONEZĂ CALDĂ


Ingrediente

- 2 gălbenușuri crude
- 50 g unt
- 1 lingură de apă
- 1/2 lămîie
- sare




Mod de preparare


Într-un vas emailat, așezat într-o cratiță cu apă caldă,
se pune untul să se inmoaie.
Se încorporează cele două gălbenușuri și se freacă
amestecul energic, ca să se coaguleze ouăle.
Se adaugă peste amestec o lingură de apă, zeama de
la jumătate de lămîie și puțină sare.
Se omogenizează la cald se ia vasul de pe foc și
se servește lîngă pește rasol.
Este un sos special pentru pește.




Sos de Maioneză Caldă




SOS DE MAIONEZĂ CALDĂ


Ingrediente

- 2 gălbenușuri crude
- 50 g unt
- 1 lingură de apă
- 1/2 lămîie
- sare




Mod de preparare


Într-un vas emailat, așezat într-o cratiță cu apă caldă,
se pune untul să se inmoaie.
Se încorporează cele două gălbenușuri și se freacă
amestecul energic, ca să se coaguleze ouăle.
Se adaugă peste amestec o lingură de apă, zeama de
la jumătate de lămîie și puțină sare.
Se omogenizează la cald se ia vasul de pe foc și
se servește lîngă pește rasol.
Este un sos special pentru pește.




Sos de Hrean cu Smîntînă




SOS DE HREAN CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente


- 2 rădăcini de hrean
- 150 g nuci tocate mărunt
- 1 linguriță de zahăr
- 2 felii de franzelă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lămîie
- sare


Mod de preparare


Se spală hreanul, se curăță de coajă, apoi se dă pe răzătoare.
Se pune într-un vas adînc și se amestecă cu nucile tocate mărunt.
Se stoarce peste amestec zeama de la jumătate de lămîie, se
sărează, apoi se adaugă peste compoziție un pahar de smîntînă.
După gust, sosul astfel obținut se poate îndulci cu o linguriță
de zahăr.
Se omogenizează ingredientele, se potrivește din sare și se pune
într-o sosieră.
Se servește cu pește rasol.
Dacă nu are consistență, sosul se poate îngroșa cu miezul de la
2 felii de franzelă, înmuiat în apă și fărîmițat bine.




Sos de Hrean cu Smîntînă




SOS DE HREAN CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente


- 2 rădăcini de hrean
- 150 g nuci tocate mărunt
- 1 linguriță de zahăr
- 2 felii de franzelă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lămîie
- sare


Mod de preparare


Se spală hreanul, se curăță de coajă, apoi se dă pe răzătoare.
Se pune într-un vas adînc și se amestecă cu nucile tocate mărunt.
Se stoarce peste amestec zeama de la jumătate de lămîie, se
sărează, apoi se adaugă peste compoziție un pahar de smîntînă.
După gust, sosul astfel obținut se poate îndulci cu o linguriță
de zahăr.
Se omogenizează ingredientele, se potrivește din sare și se pune
într-o sosieră.
Se servește cu pește rasol.
Dacă nu are consistență, sosul se poate îngroșa cu miezul de la
2 felii de franzelă, înmuiat în apă și fărîmițat bine.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții