Ouă Umplute cu Maioneză




OUĂ UMPLUTE CU MAIONEZĂ



Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță de muștar
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 6 măsline
- 1 salată verde



Mod de preparare


Se fierb ouăle, se curăță de coajă și se taie în două
părți egale.
Se scot gălbenușurile, se pun într-o farfurie adîncă,
se sfărîmă cu o furculiță și se amestecă cu maioneza
făcută din gălbenușul crud, muștarul și uleiul adăugat
treptat.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi
se umplu jumătățile de albuș.
După dust, verdeața se poate pune în amestec sau
deasupra ouălor.
Cînd sînt gata, jumătățile de ou se acoperă cu maioneză,
se ornează cu jumătăți de măsline și se așază pe un platou
cu frunze verzi de salată.
Se servesc ziua în care au fost preparate.




Ouă Umplute cu Maioneză




OUĂ UMPLUTE CU MAIONEZĂ



Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță de muștar
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 6 măsline
- 1 salată verde



Mod de preparare


Se fierb ouăle, se curăță de coajă și se taie în două
părți egale.
Se scot gălbenușurile, se pun într-o farfurie adîncă,
se sfărîmă cu o furculiță și se amestecă cu maioneza
făcută din gălbenușul crud, muștarul și uleiul adăugat
treptat.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi
se umplu jumătățile de albuș.
După dust, verdeața se poate pune în amestec sau
deasupra ouălor.
Cînd sînt gata, jumătățile de ou se acoperă cu maioneză,
se ornează cu jumătăți de măsline și se așază pe un platou
cu frunze verzi de salată.
Se servesc ziua în care au fost preparate.




Ouă Umplute cu Ficăței de Pasăre



OUĂ UMPLUTE CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 6 ouă
- 4 ficăței fierți de pasăre
- verdeață tocată
- 1 linguriță de muștar
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Ouăle se fierb în apă cu sare, se țin cîteva minute
în apă rece, se scot și se curăță de coajă.
Se taie pe lung, în două părți egale.
Gălbenușurile se pun într-o farfurie adîncă, se sfărîmă
bine, se amestecă apoi cu ficățeii de pasăre fierți și
tocați mărunt, cu verdeață tocată și o linguriță de muștar.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se umplu
jumătățile de albuș cu el.
Ouăle se sărează pe un platou de roșii și ardei gras.
După gust, ele pot fi servite alături de ficăței de pasăre
preparați în sos de vin.





Ouă Umplute cu Ficăței de Pasăre



OUĂ UMPLUTE CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 6 ouă
- 4 ficăței fierți de pasăre
- verdeață tocată
- 1 linguriță de muștar
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Ouăle se fierb în apă cu sare, se țin cîteva minute
în apă rece, se scot și se curăță de coajă.
Se taie pe lung, în două părți egale.
Gălbenușurile se pun într-o farfurie adîncă, se sfărîmă
bine, se amestecă apoi cu ficățeii de pasăre fierți și
tocați mărunt, cu verdeață tocată și o linguriță de muștar.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se umplu
jumătățile de albuș cu el.
Ouăle se sărează pe un platou de roșii și ardei gras.
După gust, ele pot fi servite alături de ficăței de pasăre
preparați în sos de vin.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții