Sufleu din Dulceață de Fructe




SUFLEU DIN DULCEAȚĂ DE FRUCTE


Ingrediente

- 6 biscuiți fini
- 1/4 l lapte dulce
- 20 g zahăr tos, coajă de lămîie
- 6 linguri de sirop de dulceață
- 4 ouă întregi


Mod de preparare


Se așază biscuiți pe fundul unei formei de sticlă incasabilă,
se acoperă cu o cană de lapte clocotit în care s-a ras coaja
de la o lămîie și s-au bătut bine cele patru gălbenușuri.
Forma se lasă deasupra unei oale cu apă clocotită să stea o
jumătate de oră, apoi se acoperă cu patru albușuri bătute spumă
tare, în care s-a amestecat sirop de dulceață.
Amestecul se mișcă ușor și se introduce forma în cuptor bine
încins, pentru o jumătate de oră.
Sufleul se servește cald și se coace la foc iute, pentru ca
albușul să nu cadă.
Se servește cu fructe din dulceață alături.





Sufleu din Dulceață de Fructe




SUFLEU DIN DULCEAȚĂ DE FRUCTE


Ingrediente

- 6 biscuiți fini
- 1/4 l lapte dulce
- 20 g zahăr tos, coajă de lămîie
- 6 linguri de sirop de dulceață
- 4 ouă întregi


Mod de preparare


Se așază biscuiți pe fundul unei formei de sticlă incasabilă,
se acoperă cu o cană de lapte clocotit în care s-a ras coaja
de la o lămîie și s-au bătut bine cele patru gălbenușuri.
Forma se lasă deasupra unei oale cu apă clocotită să stea o
jumătate de oră, apoi se acoperă cu patru albușuri bătute spumă
tare, în care s-a amestecat sirop de dulceață.
Amestecul se mișcă ușor și se introduce forma în cuptor bine
încins, pentru o jumătate de oră.
Sufleul se servește cald și se coace la foc iute, pentru ca
albușul să nu cadă.
Se servește cu fructe din dulceață alături.





Sufleu de Varză



SUFLEU DE VARZĂ


Ingrediente

- 1/2 varză albă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- sare
- 4 ouă
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte dulce
- piper măcinat sau 1 linguriță de mentă pisată



Mod de preparare

Se spală varza, se toacă fideluță, se pune într-o cratiță
cu ulei să se înmoaie, iar cînd este gata, se sărează și
se condimentează cu mentă pisată sau cu piper măcinat.
Varza se poate colora cu o linguriță de bulion.
Se subțiază cu lapte dulce, se amestecă încet cu cele
patru gălbenușuri și la urmă cu albușurile bătute spumă tare.
Amestecul se potrivește de sare și se răstoarnă într-o
formă unsă cu unt.
Se ține la cuptor trei sferturi de oră.
Cuptorul trebuie încins bine, apoi focul se face mic.
Sufleul este un preparat care rămîne aspectuos atîta vreme
cît se coace frumos și nu se lasă.
Elementul decisiv este albușul, care trebuie bătut bine, pe plita caldă.




Sufleu de Varză



SUFLEU DE VARZĂ


Ingrediente

- 1/2 varză albă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- sare
- 4 ouă
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte dulce
- piper măcinat sau 1 linguriță de mentă pisată



Mod de preparare

Se spală varza, se toacă fideluță, se pune într-o cratiță
cu ulei să se înmoaie, iar cînd este gata, se sărează și
se condimentează cu mentă pisată sau cu piper măcinat.
Varza se poate colora cu o linguriță de bulion.
Se subțiază cu lapte dulce, se amestecă încet cu cele
patru gălbenușuri și la urmă cu albușurile bătute spumă tare.
Amestecul se potrivește de sare și se răstoarnă într-o
formă unsă cu unt.
Se ține la cuptor trei sferturi de oră.
Cuptorul trebuie încins bine, apoi focul se face mic.
Sufleul este un preparat care rămîne aspectuos atîta vreme
cît se coace frumos și nu se lasă.
Elementul decisiv este albușul, care trebuie bătut bine, pe plita caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții