Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Cartofi
BUDINCĂ DE CARTOFI
Ingrediente
- 500 g piure de cartofi
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 linguriță de chimen pisat
- 1 lingură de unt
- o farfurie de legume fierte
- 100 g cașcaval
- 1 cană smîntînă
Mod de preparare
Se folosește pireul cald, care se amestecă cu două
ouă întregi, bătute spumă, cu chimen pisat și trei
linguri de făină.
Se frămîntă un aluat moale care se întinde pe un
prosop curat, presărat cu o lingură de făină.
Se pune coca pe un prosop și se acoperă cu legume
fierte bine, scurse și răcite și călite în unt.
Legumele se amestecă cu parmezan ras sau cașcaval
după ce au fost călite în unt.
Se face prosopul sul, apucînd de cele două capete, se
așază sulul într-o cratiță pusă în altă cratiță cu apă
caldă și se fierbe jumătate de oră la foc mic.
Se scoate din cratiță, se pune pe o farfurie și se scoate
prosopul.
Budinca se taie felii și se servește caldă, cu smîntînă.
Budincă de Cartofi
BUDINCĂ DE CARTOFI
Ingrediente
- 500 g piure de cartofi
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 linguriță de chimen pisat
- 1 lingură de unt
- o farfurie de legume fierte
- 100 g cașcaval
- 1 cană smîntînă
Mod de preparare
Se folosește pireul cald, care se amestecă cu două
ouă întregi, bătute spumă, cu chimen pisat și trei
linguri de făină.
Se frămîntă un aluat moale care se întinde pe un
prosop curat, presărat cu o lingură de făină.
Se pune coca pe un prosop și se acoperă cu legume
fierte bine, scurse și răcite și călite în unt.
Legumele se amestecă cu parmezan ras sau cașcaval
după ce au fost călite în unt.
Se face prosopul sul, apucînd de cele două capete, se
așază sulul într-o cratiță pusă în altă cratiță cu apă
caldă și se fierbe jumătate de oră la foc mic.
Se scoate din cratiță, se pune pe o farfurie și se scoate
prosopul.
Budinca se taie felii și se servește caldă, cu smîntînă.
Sufleu cu Smîntînă
SUFLEU CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 6 ouă
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de făină
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albuș și se bat spumă
cu patru linguri de zahăr.
Amestecul se îngroașă cu o lingură de făină
adăugată în ploaie și se subțiază cu o cană de
smîntînă.
Amestecul omogenizat bine se pune într-o formă
unsă, se acoperă cu albușul bătut spumă tare și se
introduce forma în cuptor încins, pentru o jumătate
de oră.
Sufleul se coace la foc iute și se taie felii numai după
ce s-a răcit ușor.
Sufleu cu Smîntînă
SUFLEU CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 6 ouă
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de făină
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albuș și se bat spumă
cu patru linguri de zahăr.
Amestecul se îngroașă cu o lingură de făină
adăugată în ploaie și se subțiază cu o cană de
smîntînă.
Amestecul omogenizat bine se pune într-o formă
unsă, se acoperă cu albușul bătut spumă tare și se
introduce forma în cuptor încins, pentru o jumătate
de oră.
Sufleul se coace la foc iute și se taie felii numai după
ce s-a răcit ușor.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții