Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Cartofi
BUDINCĂ DE CARTOFI
Ingrediente
- 500 g piure de cartofi
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 linguriță de chimen pisat
- 1 lingură de unt
- o farfurie de legume fierte
- 100 g cașcaval
- 1 cană smîntînă
Mod de preparare
Se folosește pireul cald, care se amestecă cu două
ouă întregi, bătute spumă, cu chimen pisat și trei
linguri de făină.
Se frămîntă un aluat moale care se întinde pe un
prosop curat, presărat cu o lingură de făină.
Se pune coca pe un prosop și se acoperă cu legume
fierte bine, scurse și răcite și călite în unt.
Legumele se amestecă cu parmezan ras sau cașcaval
după ce au fost călite în unt.
Se face prosopul sul, apucînd de cele două capete, se
așază sulul într-o cratiță pusă în altă cratiță cu apă
caldă și se fierbe jumătate de oră la foc mic.
Se scoate din cratiță, se pune pe o farfurie și se scoate
prosopul.
Budinca se taie felii și se servește caldă, cu smîntînă.
Postare
ANPC Termeni și Condiții