Mujdei de Usturoi



MUJDEI DE USTUROI


Ingrediente

- 1 căpățînă de usturoi
- sare
- cîteva picături de oțet sau zeamă de lămîie
- 75 - 100 ml ulei sau smîntînă



Mod de preparare


Se curăță usturoiul, după ce la-ți curățat, se taie felii
subțiri, pentru a vă ușura munca și să-l pisați mai ușor.
După ce ați pisat bine usturoiul, se amestecă bine cu ulei,
 puțin cîte puțin și amestecați încontinu, pînă devine o
pastă omogenă.
După aceea se pune cîteva picături de oțet sau zeamă de
lămîie.
Dacă considerați ca este prea iute, mai adăugați puțină
smîntînă, ca să îi ia din iuțeală.
Mujdeiul de usturoi se poate freca cu smîntînă în loc
de ulei.

                                 Pentru a mări imaginea, dați un click pe imaginea dorită.








Mujdei de Usturoi



MUJDEI DE USTUROI


Ingrediente

- 1 căpățînă de usturoi
- sare
- cîteva picături de oțet sau zeamă de lămîie
- 75 - 100 ml ulei sau smîntînă



Mod de preparare


Se curăță usturoiul, după ce la-ți curățat, se taie felii
subțiri, pentru a vă ușura munca și să-l pisați mai ușor.
După ce ați pisat bine usturoiul, se amestecă bine cu ulei,
 puțin cîte puțin și amestecați încontinu, pînă devine o
pastă omogenă.
După aceea se pune cîteva picături de oțet sau zeamă de
lămîie.
Dacă considerați ca este prea iute, mai adăugați puțină
smîntînă, ca să îi ia din iuțeală.
Mujdeiul de usturoi se poate freca cu smîntînă în loc
de ulei.

                                 Pentru a mări imaginea, dați un click pe imaginea dorită.








Budincă de Tăiței Dietetică




BUDINCĂ DE TĂIȚEI DIETETICĂ


Ingrediente

- 300 g tăiței
- 300 g carne de vacă
- 2 linguri de bulion
- 2 ouă
- 2 linguri de unt
- 1 pahar se supă
- 100 g cașcaval
- sare


Mod de preparare


Carnea se spală, se curăță de pielițe și se pune la fiert în apă rece.
Cînd dă în clocot, se spumuiește și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Se scurge, se răcește și se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit, apoi
se sărează puțin și se amestecă cu două linguri de bulion.
Tăițeii se pun la fiert în apă care clocotește, se lasă la foc potrivit
o jumătate de oră, după care se clătesc cu apă rece și se scurg.
Într-o formă unsă cu o lingură de unt se toarnă jumătate din cantitatea
de tăiței, se pune carnea și se acoperă cu restul de tăiței.
Se bat ouăle spumă, se amestecă cu un pahar de supă, se sărează
și se toarnă peste budincă.
Restul de unt se pune deasupra, apoi se introduce forma la cuptorul
cald și se coace o oră, la foc potrivit.
Budinca se servește caldă, cu legume sote sau cu salate de sezon,
acoperită cu un strat de cașcaval ras.



Budincă de Tăiței Dietetică




BUDINCĂ DE TĂIȚEI DIETETICĂ


Ingrediente

- 300 g tăiței
- 300 g carne de vacă
- 2 linguri de bulion
- 2 ouă
- 2 linguri de unt
- 1 pahar se supă
- 100 g cașcaval
- sare


Mod de preparare


Carnea se spală, se curăță de pielițe și se pune la fiert în apă rece.
Cînd dă în clocot, se spumuiește și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Se scurge, se răcește și se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit, apoi
se sărează puțin și se amestecă cu două linguri de bulion.
Tăițeii se pun la fiert în apă care clocotește, se lasă la foc potrivit
o jumătate de oră, după care se clătesc cu apă rece și se scurg.
Într-o formă unsă cu o lingură de unt se toarnă jumătate din cantitatea
de tăiței, se pune carnea și se acoperă cu restul de tăiței.
Se bat ouăle spumă, se amestecă cu un pahar de supă, se sărează
și se toarnă peste budincă.
Restul de unt se pune deasupra, apoi se introduce forma la cuptorul
cald și se coace o oră, la foc potrivit.
Budinca se servește caldă, cu legume sote sau cu salate de sezon,
acoperită cu un strat de cașcaval ras.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții