Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Tăiței Dietetică
BUDINCĂ DE TĂIȚEI DIETETICĂ
Ingrediente
- 300 g tăiței
- 300 g carne de vacă
- 2 linguri de bulion
- 2 ouă
- 2 linguri de unt
- 1 pahar se supă
- 100 g cașcaval
- sare
Mod de preparare
Carnea se spală, se curăță de pielițe și se pune la fiert în apă rece.
Cînd dă în clocot, se spumuiește și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Se scurge, se răcește și se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit, apoi
se sărează puțin și se amestecă cu două linguri de bulion.
Tăițeii se pun la fiert în apă care clocotește, se lasă la foc potrivit
o jumătate de oră, după care se clătesc cu apă rece și se scurg.
Într-o formă unsă cu o lingură de unt se toarnă jumătate din cantitatea
de tăiței, se pune carnea și se acoperă cu restul de tăiței.
Se bat ouăle spumă, se amestecă cu un pahar de supă, se sărează
și se toarnă peste budincă.
Restul de unt se pune deasupra, apoi se introduce forma la cuptorul
cald și se coace o oră, la foc potrivit.
Budinca se servește caldă, cu legume sote sau cu salate de sezon,
acoperită cu un strat de cașcaval ras.
Postare
ANPC Termeni și Condiții