Clătite cu Bere




CLĂTITE CU BERE


Ingrediente

- 1 ou
- 10 linguri de făină
- 1 pahar de apă rece
- 1/2 bere
- sare
- 3 linguri de ulei


Mod de preparare


Se spală oul, se șterge cu prosop curat și se sparge
într-un vas adînc.
Se pune peste ou făină cît cuprinde, se amestecă,
se subțiază cu apă rece, se continuă operația pînă
cînd se termină făina, apa și berea.
Cînd amestecul arată ca o smîntînă subțire, se adaugă
un praf de sare și se lasă aluatul la rece.
Clătitele vor ieși mult mai pufoase și nu se vor prinde
de tigaie, dacă sînt ținute la rece.
După o oră, clătitele se prăjesc în tigaia unsă cu puțin
ulei, se scot pe o farfurie întinsă și se servesc umplute
cu dulceață sau presărate cu zahăr tos.






Clătite cu Bere




CLĂTITE CU BERE


Ingrediente

- 1 ou
- 10 linguri de făină
- 1 pahar de apă rece
- 1/2 bere
- sare
- 3 linguri de ulei


Mod de preparare


Se spală oul, se șterge cu prosop curat și se sparge
într-un vas adînc.
Se pune peste ou făină cît cuprinde, se amestecă,
se subțiază cu apă rece, se continuă operația pînă
cînd se termină făina, apa și berea.
Cînd amestecul arată ca o smîntînă subțire, se adaugă
un praf de sare și se lasă aluatul la rece.
Clătitele vor ieși mult mai pufoase și nu se vor prinde
de tigaie, dacă sînt ținute la rece.
După o oră, clătitele se prăjesc în tigaia unsă cu puțin
ulei, se scot pe o farfurie întinsă și se servesc umplute
cu dulceață sau presărate cu zahăr tos.






Clătite cu Mere Rase




CLĂTITE CU MERE RASE


Ingrediente

- 1 ou
- 10 linguri de făină
- 4 mere
- sare
- 1 lingură rom
- 3/4 l lapte dulce
- zahăr


Mod de preparare


Se curăță merele de coajă și de semințe, se dau pe răzătoare,
se pun într-o farfurie adîncă cu două linguri de zahăr tos și
o lingură de rom.
Se lasă la macerat o oră, după care se amestecă cu aluatul
de clătite pregătit ca în rețeta anterioară.
Din acest aluat se fac clătite care se servesc presărate cu
zahăr tos și rulate sau împăturite în forme geometrice.






Clătite cu Mere Rase




CLĂTITE CU MERE RASE


Ingrediente

- 1 ou
- 10 linguri de făină
- 4 mere
- sare
- 1 lingură rom
- 3/4 l lapte dulce
- zahăr


Mod de preparare


Se curăță merele de coajă și de semințe, se dau pe răzătoare,
se pun într-o farfurie adîncă cu două linguri de zahăr tos și
o lingură de rom.
Se lasă la macerat o oră, după care se amestecă cu aluatul
de clătite pregătit ca în rețeta anterioară.
Din acest aluat se fac clătite care se servesc presărate cu
zahăr tos și rulate sau împăturite în forme geometrice.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții