Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Colțunași cu Carne
COLȚUNAȘI CU CARNE
Ingrediente
- 1 Ou
- 1/2 coajă ou plină cu apă rece
- făină cît cuprinde
- sare
- Pentru Aluat
- 100 g de carne rasol fiartă
- 1 ceapă mică
- sare
- 1 lingură de unt
- 1/2 linguriță bulion
Mod de preparare
Se sparge oul, se adaugă o jumătate de coajă plină
cu apă rece, se amestecă, se pune un praf de sare și
se cerne deasupra făină.
Se frămîntă un aluat potrivit de tare, care se întinde
imediat sub formă de foaie.
Se taie foaia în pătrate cu latura de 4 cm, se pune
umplutura pe un colț, se lipesc pătratele în triunghi,
apoi se pun în apă care clocotește.
Umplutura se pregătește din carne tocată, în amestec
cu ceapă și un praf de sare, călite în puțin ulei.
Cînd umplutura nu mai are sos, se ia cratița de pe foc
și se răcește, după care se folosește.
Colțunași cu Carne
COLȚUNAȘI CU CARNE
Ingrediente
- 1 Ou
- 1/2 coajă ou plină cu apă rece
- făină cît cuprinde
- sare
- Pentru Aluat
- 100 g de carne rasol fiartă
- 1 ceapă mică
- sare
- 1 lingură de unt
- 1/2 linguriță bulion
Mod de preparare
Se sparge oul, se adaugă o jumătate de coajă plină
cu apă rece, se amestecă, se pune un praf de sare și
se cerne deasupra făină.
Se frămîntă un aluat potrivit de tare, care se întinde
imediat sub formă de foaie.
Se taie foaia în pătrate cu latura de 4 cm, se pune
umplutura pe un colț, se lipesc pătratele în triunghi,
apoi se pun în apă care clocotește.
Umplutura se pregătește din carne tocată, în amestec
cu ceapă și un praf de sare, călite în puțin ulei.
Cînd umplutura nu mai are sos, se ia cratița de pe foc
și se răcește, după care se folosește.
Clătite cu Umplutură Dulce
CLĂTITE CU UMPLUTURĂ DULCE
Ingrediente
- 1/2 lapte
- 10 linguri de făină
- 1 ou
- sare
- 1 lingură de ulei
- 1 cană de smîntînă
- coajă de lămîie
- 200 g brînză de vaci
- 3 linguri de zahăr tos
Mod de preparare
Se sparge oul, se pune făina deasupra și se amestecă ușor,
se subțiază cu lapte turnat încet și se face un aluat subțire,
în care se rade coaja de lămîie și se adaugă un pref de sare.
Se coc clătitele în tigaie unsă cu puțin ulei, se scot pe o
farfurie și se lasă pînă cînd se pregătește umplutura astfel :
brînza de vaci și se amestecă într-o farfurie cu zahăr tos, se
omogenizează cu o furculiță, se parfumează cu puțină coajă
de lămîie și se umplu clătitele.
Clătitele umplute se rulează, se pun într-o formă unsă cu unt,
se acoperă cu smîntînă și se introduce forma în cuptor.
Se rumenesc clătitele la foc potrivit, o jumătate de oră, după
care se scot și se servesc calde, direct din forma în care s-au făcut.
Clătite cu Umplutură Dulce
CLĂTITE CU UMPLUTURĂ DULCE
Ingrediente
- 1/2 lapte
- 10 linguri de făină
- 1 ou
- sare
- 1 lingură de ulei
- 1 cană de smîntînă
- coajă de lămîie
- 200 g brînză de vaci
- 3 linguri de zahăr tos
Mod de preparare
Se sparge oul, se pune făina deasupra și se amestecă ușor,
se subțiază cu lapte turnat încet și se face un aluat subțire,
în care se rade coaja de lămîie și se adaugă un pref de sare.
Se coc clătitele în tigaie unsă cu puțin ulei, se scot pe o
farfurie și se lasă pînă cînd se pregătește umplutura astfel :
brînza de vaci și se amestecă într-o farfurie cu zahăr tos, se
omogenizează cu o furculiță, se parfumează cu puțină coajă
de lămîie și se umplu clătitele.
Clătitele umplute se rulează, se pun într-o formă unsă cu unt,
se acoperă cu smîntînă și se introduce forma în cuptor.
Se rumenesc clătitele la foc potrivit, o jumătate de oră, după
care se scot și se servesc calde, direct din forma în care s-au făcut.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții