Mămăligă Pripită




MĂMĂLIGĂ PRIPITĂ



Video mămăligă la tuci

Ingrediente


- 300 g de mălai grișat
- apă
- sare






Video mămăligă la tuci



Mod de preparare


Se pune apa să fiarbă în ceaun, se adaugă searea necesară și,
cînd apa clocotește, se toarnă mălaiul în ploaie.
Se amestecă încet cu o lingură de lemn, învîrtind pentru ca
mălaiul să nu facă cocoloașe.
Mămăliga se fierbe pe foc mic 20 de minute, apoi se trage
ceaunul de pe foc și se desprind marginile cu lingura.
Mămăliga se răstoană pe o farfurie mare și se servește fierbinte.
Video mămăligă la tuci







Mămăligă Pripită




MĂMĂLIGĂ PRIPITĂ



Video mămăligă la tuci

Ingrediente


- 300 g de mălai grișat
- apă
- sare






Video mămăligă la tuci



Mod de preparare


Se pune apa să fiarbă în ceaun, se adaugă searea necesară și,
cînd apa clocotește, se toarnă mălaiul în ploaie.
Se amestecă încet cu o lingură de lemn, învîrtind pentru ca
mălaiul să nu facă cocoloașe.
Mămăliga se fierbe pe foc mic 20 de minute, apoi se trage
ceaunul de pe foc și se desprind marginile cu lingura.
Mămăliga se răstoană pe o farfurie mare și se servește fierbinte.
Video mămăligă la tuci







Papanași de Griș cu Brînză de Vaci




PAPANAȘI DE GRIȘ CU BRÎNZĂ DE VACI


Ingrediente

- 200 g brînză de vaci
- 100 g de griș
- 50 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou



Mod de preparare


Se amestecă brînza cu grișul, se pune un praf de sare
în amestec, se omogenizează cu un ou crud bătut bine
și se fac din amestec papanași ce se fierb în apă care
clocotește.
Cînd se pun papanașii la fiert, focul se micșorează.
Se scot cînd cad la fundul vasului în care fierb, se scurg,
se stropesc cu unt fierbinte și se pudrează cu zahăr farin.
Se servesc ca desert.






Papanași de Griș cu Brînză de Vaci




PAPANAȘI DE GRIȘ CU BRÎNZĂ DE VACI


Ingrediente

- 200 g brînză de vaci
- 100 g de griș
- 50 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou



Mod de preparare


Se amestecă brînza cu grișul, se pune un praf de sare
în amestec, se omogenizează cu un ou crud bătut bine
și se fac din amestec papanași ce se fierb în apă care
clocotește.
Cînd se pun papanașii la fiert, focul se micșorează.
Se scot cînd cad la fundul vasului în care fierb, se scurg,
se stropesc cu unt fierbinte și se pudrează cu zahăr farin.
Se servesc ca desert.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții