Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Iahnie de Dovlecei
IAHNIE DE DOVLECEI
Ingrediente
- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 kg roșii
- 2 cepe
- piper boabe
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se curăță dovleceii de coaja albă, se taie felii, se spală
și se lasă să se scurgă într-o farfurie adîncă cu sare
presărată deasupra.
Se toacă cepele și se călesc cu o ceașcă de ulei și o
ceașcă de apă pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se adaugă apoi roșiile tăiate felii și decojite, boabe de
piper și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă dovleceii storși, se pune peste mîncare o
ceașcă de supă de zarzavat și se lasă să fiarbă, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se servesc cu verdeață tocată deasupra, după ce s-au
ținut la rece o oră.
Iahnie de Dovlecei
IAHNIE DE DOVLECEI
Ingrediente
- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 kg roșii
- 2 cepe
- piper boabe
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se curăță dovleceii de coaja albă, se taie felii, se spală
și se lasă să se scurgă într-o farfurie adîncă cu sare
presărată deasupra.
Se toacă cepele și se călesc cu o ceașcă de ulei și o
ceașcă de apă pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se adaugă apoi roșiile tăiate felii și decojite, boabe de
piper și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă dovleceii storși, se pune peste mîncare o
ceașcă de supă de zarzavat și se lasă să fiarbă, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se servesc cu verdeață tocată deasupra, după ce s-au
ținut la rece o oră.
Dovlecei cu Smîntînă
DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 lingură de făină
Mod de preparare
Se curăță dovleceii de coajă albă, se spală și se dau
pe răzătoare după ce s-au scobit semințele.
Se pun într-o cratiță cu o lingură de unt și se lasă
la foc mic să fiarbă acoperit.
Sucul lăsat de dovlecei nu lasă să se ardă mîncarea.
Cînd dovleceii nu mai au suc, se adaugă smîntîna
în cara s-a desfăcut o lingură de făină și s-a adăugat
sarea necesară.
Se fierb acoperiți 20 de minute, după care se servesc,
cu verdeață tocată deasupra.
Dovlecei cu Smîntînă
DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 lingură de făină
Mod de preparare
Se curăță dovleceii de coajă albă, se spală și se dau
pe răzătoare după ce s-au scobit semințele.
Se pun într-o cratiță cu o lingură de unt și se lasă
la foc mic să fiarbă acoperit.
Sucul lăsat de dovlecei nu lasă să se ardă mîncarea.
Cînd dovleceii nu mai au suc, se adaugă smîntîna
în cara s-a desfăcut o lingură de făină și s-a adăugat
sarea necesară.
Se fierb acoperiți 20 de minute, după care se servesc,
cu verdeață tocată deasupra.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții