Mîncare de Dovlecei Tineri



MÎNCARE DE DOVLECEI TINERI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei în floare
- 1 ceapă
- sare
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- 2 linguri de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță dovleceii ( se rad cu lama unui cuțit ascuțit ), se taie felii
pe lung și se spală.
Se lasă să se scurgă, timp în care se toacă ceapa mărunt se călește
în ulei încins.
Se stinge cu apă, se acoperă cratița și se lasă ceapa să se înmoaie bine.
Se pune puțină făină peste ceapă, se amestecă, apoi se colorează cu
o lingură de bulion de roșii.
Se adaugă o ceașcă de apă în sosul obținut și feliile de dovlecei.
Se fierbe în cratița acoperită, o jumătate de oră, după care se presară
deasupra verdeață tocată fin și smîntînă.
Mîncarea se servește caldă, sărată și piperată, după gust.





Mîncare de Dovlecei Tineri



MÎNCARE DE DOVLECEI TINERI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei în floare
- 1 ceapă
- sare
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- 2 linguri de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță dovleceii ( se rad cu lama unui cuțit ascuțit ), se taie felii
pe lung și se spală.
Se lasă să se scurgă, timp în care se toacă ceapa mărunt se călește
în ulei încins.
Se stinge cu apă, se acoperă cratița și se lasă ceapa să se înmoaie bine.
Se pune puțină făină peste ceapă, se amestecă, apoi se colorează cu
o lingură de bulion de roșii.
Se adaugă o ceașcă de apă în sosul obținut și feliile de dovlecei.
Se fierbe în cratița acoperită, o jumătate de oră, după care se presară
deasupra verdeață tocată fin și smîntînă.
Mîncarea se servește caldă, sărată și piperată, după gust.





Dovlecei Pane



DOVLECEI PANE


Ingrediente

-  4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de făină
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- usturoi


Mod de preparare

Se curăță dovleceii, se taie felii groase de 1 - 2 cm,
se presară cu sare fină și se lasă să stea cinci minute
într-o farfurie.
Se schimbă în altă farfurie, se trec feliile de dovlecei
prin aluat de clătite făcut din ou, făină și lapte și se
prăjesc în ulei încins.
Dovleceii pane se servesc cu mujdei de usturoi.






Dovlecei Pane



DOVLECEI PANE


Ingrediente

-  4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de făină
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- usturoi


Mod de preparare

Se curăță dovleceii, se taie felii groase de 1 - 2 cm,
se presară cu sare fină și se lasă să stea cinci minute
într-o farfurie.
Se schimbă în altă farfurie, se trec feliile de dovlecei
prin aluat de clătite făcut din ou, făină și lapte și se
prăjesc în ulei încins.
Dovleceii pane se servesc cu mujdei de usturoi.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții