Gulii Pane




GULII PANE


Ingrediente

- 6 gulii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se face un aluat de clătite din ou, făină și puțin lapte
dulce, în care se pune un praf de sare.
Guliile se fierb un sfert de oră în apă cu sare, se scot
și se taie felii groase.
Pregătite astfel, guliile se trec prin aluatul de clătite
și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc calde, cu verdeață tocată deasupra, așezate
pe un platou mare, alternînd guliile cu felii de ou fiert
tare și cu felii subțiri de lămîie.




Gulii Pane




GULII PANE


Ingrediente

- 6 gulii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se face un aluat de clătite din ou, făină și puțin lapte
dulce, în care se pune un praf de sare.
Guliile se fierb un sfert de oră în apă cu sare, se scot
și se taie felii groase.
Pregătite astfel, guliile se trec prin aluatul de clătite
și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc calde, cu verdeață tocată deasupra, așezate
pe un platou mare, alternînd guliile cu felii de ou fiert
tare și cu felii subțiri de lămîie.




Gulii cu Smîntînă



GULII CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii tinere
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță guliile și se pun să fiarbă întregi cu apă
caldă și sare.
Se scot cînd sînt fierte, se taie în două și se acoperă
cu smîntînă în care s-a desfăcut o lingură de făină.
Guliile se pun într-o cratiță cu unt și puțină sare.
Se ține cratița pe foc mic un sfert de oră, ca să fiarbă
bine făina din amestec, apoi se ia cratița de pe foc
și se servește mîncarea caldă, cu puțin piper măcinat
deasupra.





Gulii cu Smîntînă



GULII CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii tinere
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță guliile și se pun să fiarbă întregi cu apă
caldă și sare.
Se scot cînd sînt fierte, se taie în două și se acoperă
cu smîntînă în care s-a desfăcut o lingură de făină.
Guliile se pun într-o cratiță cu unt și puțină sare.
Se ține cratița pe foc mic un sfert de oră, ca să fiarbă
bine făina din amestec, apoi se ia cratița de pe foc
și se servește mîncarea caldă, cu puțin piper măcinat
deasupra.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții