Mîncare Scăzută de Gogonele Verzi



MÎNCARE SCĂZUTĂ DE GOGONELE VERZI


Ingrediente

- 1/2 kg gogonele verzi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ceașcă de ulei
- 2 roșii decojite
- sare
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se toacă ceapa și se călește în ulei fierbinte.
Se adaugă roșiile cînd ceapa a devenit
sticloasă, împreună cu rondele de morcov și
gogonele tăiate felii subțiri.
Se acoperă cu apă caldă, se adaugă sare și se
acoperă cratița.
Se fierbe la foc mic o oră și se servește caldă,
cu verdeață tocată deasupra.



Mîncare Scăzută de Gogonele Verzi



MÎNCARE SCĂZUTĂ DE GOGONELE VERZI


Ingrediente

- 1/2 kg gogonele verzi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ceașcă de ulei
- 2 roșii decojite
- sare
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se toacă ceapa și se călește în ulei fierbinte.
Se adaugă roșiile cînd ceapa a devenit
sticloasă, împreună cu rondele de morcov și
gogonele tăiate felii subțiri.
Se acoperă cu apă caldă, se adaugă sare și se
acoperă cratița.
Se fierbe la foc mic o oră și se servește caldă,
cu verdeață tocată deasupra.



Mîncare Sîrbească



MÎNCARE SÎRBEASCĂ

Ingrediente

- 4 cartofi fierți în coajă
- 4 roșii decojite
- 4 ardei grași
- 200 g ciuperci
- 1 pahar de smîntînă
- 100 g cașcaval ras
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță cartofii și se golesc de miez.
Se spală ardeii și roșiile, se golesc semințele, se apală
și se scurg.
Din ciupercile tocate, o ceapă călită în unt, miezul de
cartofi și miezul de roșii, puse toate în unt și scăzute
bine, se face un amestec care se sărează și se piperează
după gust.
Se umplu cartofii, roșiile și ardeii cu acest amestec,
se pun căpăcele de roșii la fiecare din aceste legume, se
așază într-o tavă unsă cu puțin unt și se acoperă cu un
pahar de smîntînă.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, pentru o jumătate
de oră.
Se rade cașcavalul deasupra cînd se servește.
Mîncarea este gata atunci cînd ardeii sînt fierți.



Mîncare Sîrbească



MÎNCARE SÎRBEASCĂ

Ingrediente

- 4 cartofi fierți în coajă
- 4 roșii decojite
- 4 ardei grași
- 200 g ciuperci
- 1 pahar de smîntînă
- 100 g cașcaval ras
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță cartofii și se golesc de miez.
Se spală ardeii și roșiile, se golesc semințele, se apală
și se scurg.
Din ciupercile tocate, o ceapă călită în unt, miezul de
cartofi și miezul de roșii, puse toate în unt și scăzute
bine, se face un amestec care se sărează și se piperează
după gust.
Se umplu cartofii, roșiile și ardeii cu acest amestec,
se pun căpăcele de roșii la fiecare din aceste legume, se
așază într-o tavă unsă cu puțin unt și se acoperă cu un
pahar de smîntînă.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, pentru o jumătate
de oră.
Se rade cașcavalul deasupra cînd se servește.
Mîncarea este gata atunci cînd ardeii sînt fierți.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții