Hribi cu Smîntînă




HRIBI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg hribi
- 1 cană de smîntînă
- sare
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Se spală și se curăță bine hribii, se taie felii
subțiri și se cătesc în unt fierbinte, un sfert de oră.
Se sărează ușor, se acoperă cu apă caldă și se
fierb din nou un sfert de oră.
Se acoperă cu smîntînă și mărar tocat și se lasă
două minute să clocotească împreună.
Se servesc imediat, cu pîine proaspătă.



Hribi cu Smîntînă




HRIBI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg hribi
- 1 cană de smîntînă
- sare
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Se spală și se curăță bine hribii, se taie felii
subțiri și se cătesc în unt fierbinte, un sfert de oră.
Se sărează ușor, se acoperă cu apă caldă și se
fierb din nou un sfert de oră.
Se acoperă cu smîntînă și mărar tocat și se lasă
două minute să clocotească împreună.
Se servesc imediat, cu pîine proaspătă.



Tocăniță de Hribi



TOCĂNIȚĂ DE HRIBI


Ingrediente

- 1/2 kg hribi
- 3 cepe mari decojite
- 2 cartofi
- usturoi
- 2 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe
- 1 pahar de smîntînă
- sare



Mod de preparare


Se curăță cepele și se toacă mărut.
Se pun într-o cratiță emailată cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă, se acoperă cratița ca mirosul să nu se răspîndească
în jur, se micșorează focul și se fierbe înăbușit un sfert de oră.
Cînd sosul a scăzut bine, se adaugă ciupercile tăiate felii subțiri,
ca și codițele.
Se lasă să fiarbă totul acoperit, se adaugă în tocăniță puțin
usturoi tăiat, boabe de piper și sare și se lasă să fiarbă în
continuare.
Se pot pune la fiert cîțiva cartofi.
Tocănița se servește fierbinte, cu smîntînă deasupra, presărată
cu mărar tocat, cu mămăliguță caldă.





Tocăniță de Hribi



TOCĂNIȚĂ DE HRIBI


Ingrediente

- 1/2 kg hribi
- 3 cepe mari decojite
- 2 cartofi
- usturoi
- 2 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe
- 1 pahar de smîntînă
- sare



Mod de preparare


Se curăță cepele și se toacă mărut.
Se pun într-o cratiță emailată cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă, se acoperă cratița ca mirosul să nu se răspîndească
în jur, se micșorează focul și se fierbe înăbușit un sfert de oră.
Cînd sosul a scăzut bine, se adaugă ciupercile tăiate felii subțiri,
ca și codițele.
Se lasă să fiarbă totul acoperit, se adaugă în tocăniță puțin
usturoi tăiat, boabe de piper și sare și se lasă să fiarbă în
continuare.
Se pot pune la fiert cîțiva cartofi.
Tocănița se servește fierbinte, cu smîntînă deasupra, presărată
cu mărar tocat, cu mămăliguță caldă.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții