Morcovi Piure




MORCOVI PIURE


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 1/2 lapte dulce
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de orez




Mod de preparare


Se curăță morcovii și se spală.
Se taie rondele și se pun să fiarbă în lapte pînă cînd
se înmoaie.
Separat se fierbe orezul, apoi se scade împreună
cu morcovii doar zecce minute.
Amestecul se trece prin sită, se adaugă untul, se
subțiază, dacă este nevoie, cu puțin lapte, și se servește
cald, cu crochete de cartofi sau cu friptură de porumbei.




Morcovi Piure




MORCOVI PIURE


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 1/2 lapte dulce
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de orez




Mod de preparare


Se curăță morcovii și se spală.
Se taie rondele și se pun să fiarbă în lapte pînă cînd
se înmoaie.
Separat se fierbe orezul, apoi se scade împreună
cu morcovii doar zecce minute.
Amestecul se trece prin sită, se adaugă untul, se
subțiază, dacă este nevoie, cu puțin lapte, și se servește
cald, cu crochete de cartofi sau cu friptură de porumbei.




Morcovi Sote




MORCOVI SOTE


Ingrediente


- 1/2 kg morcovi
- 1 linguriță sare
- 2 linguri de unt
- pesmet



Mod de preparare


Se fierb morcovii, după ce s-au curățat de coajă,
cu apă caldă și o linguriță de sare.
Se lasă să scadă toată apa, după care se scot și
se acoperă cu pesmet prăjit în unt.
Morcovii se fierb întregi și se taie felii numai
după ce au fiert.



Morcovi Sote




MORCOVI SOTE


Ingrediente


- 1/2 kg morcovi
- 1 linguriță sare
- 2 linguri de unt
- pesmet



Mod de preparare


Se fierb morcovii, după ce s-au curățat de coajă,
cu apă caldă și o linguriță de sare.
Se lasă să scadă toată apa, după care se scot și
se acoperă cu pesmet prăjit în unt.
Morcovii se fierb întregi și se taie felii numai
după ce au fiert.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții