Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Praz la Cuptor
PRAZ LA CUPTOR
Ingrediente
- 4 fire de praz
- lingură de făină
- sare
- 1 pahar de lapte dulce
- 3 linguri de unt
- 50 g brînză sărată sau cașcaval
Mod de preparare
Se curăță prazul, se spală și se taie bucăți potrivit de mari.
De la praz se folosește numai partea albă.
Bucățile se clocotesc în apă cu sare, se scot cînd s-au
înmuiat și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se așază bucățile de praz și se acoperă
cu un sos alb pregătit pe foc mic din două linguri de unt și
două linguri de făină.
Sosul se subțiază cu lapte turnat treptat.
Cînd devine consistent ca o smîntînă, se răstoarnă peste bucățile
de praz.
Se rade deasupra cașcaval sau brînză sărată și se introduce
forma în cuptor, pentru douăzeci de minute.
Se servește cald, tăiat felii, direct din formă.
Praz la Cuptor
PRAZ LA CUPTOR
Ingrediente
- 4 fire de praz
- lingură de făină
- sare
- 1 pahar de lapte dulce
- 3 linguri de unt
- 50 g brînză sărată sau cașcaval
Mod de preparare
Se curăță prazul, se spală și se taie bucăți potrivit de mari.
De la praz se folosește numai partea albă.
Bucățile se clocotesc în apă cu sare, se scot cînd s-au
înmuiat și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se așază bucățile de praz și se acoperă
cu un sos alb pregătit pe foc mic din două linguri de unt și
două linguri de făină.
Sosul se subțiază cu lapte turnat treptat.
Cînd devine consistent ca o smîntînă, se răstoarnă peste bucățile
de praz.
Se rade deasupra cașcaval sau brînză sărată și se introduce
forma în cuptor, pentru douăzeci de minute.
Se servește cald, tăiat felii, direct din formă.
Praz cu Roșii și Usturoi
PRAZ CU ROȘII ȘI USTUROI
Ingrediente
- 4 - 5 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 roșii decojite
Mod de preparare
Se curăță prazul de foile de deasupra, se taie bucăți
lungi de 3 - 4 cm care se spală și se fierb în apă cu
sare zece minute.
Se taie ceapa peștișori, se încălzește în ulei încins,
cu usturoi după gust.
Usturoiul se toacă mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă roșiile decojite
și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe încet și se parfumează cu puțin cimbru.
Se pun bucățile de praz în sos și se lasă să scadă împreună.
Mîncarea se servește rece.
Praz cu Roșii și Usturoi
PRAZ CU ROȘII ȘI USTUROI
Ingrediente
- 4 - 5 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 roșii decojite
Mod de preparare
Se curăță prazul de foile de deasupra, se taie bucăți
lungi de 3 - 4 cm care se spală și se fierb în apă cu
sare zece minute.
Se taie ceapa peștișori, se încălzește în ulei încins,
cu usturoi după gust.
Usturoiul se toacă mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă roșiile decojite
și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe încet și se parfumează cu puțin cimbru.
Se pun bucățile de praz în sos și se lasă să scadă împreună.
Mîncarea se servește rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții