Praz la Cuptor



PRAZ LA CUPTOR


Ingrediente

- 4 fire de praz
- lingură de făină
- sare
- 1 pahar de lapte dulce
- 3 linguri de unt
- 50 g brînză sărată sau cașcaval



Mod de preparare


Se curăță prazul, se spală și se taie bucăți potrivit de mari.
De la praz se folosește numai partea albă.
Bucățile se clocotesc în apă cu sare, se scot cînd s-au
înmuiat și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se așază bucățile de praz și se acoperă
cu un sos alb pregătit pe foc mic din două linguri de unt și
două linguri de făină.
Sosul se subțiază cu lapte turnat treptat.
Cînd devine consistent ca o smîntînă, se răstoarnă peste bucățile
de praz.
Se rade deasupra cașcaval sau brînză sărată și se introduce
forma în cuptor, pentru douăzeci de minute.
Se servește cald, tăiat felii, direct din formă.



Praz la Cuptor



PRAZ LA CUPTOR


Ingrediente

- 4 fire de praz
- lingură de făină
- sare
- 1 pahar de lapte dulce
- 3 linguri de unt
- 50 g brînză sărată sau cașcaval



Mod de preparare


Se curăță prazul, se spală și se taie bucăți potrivit de mari.
De la praz se folosește numai partea albă.
Bucățile se clocotesc în apă cu sare, se scot cînd s-au
înmuiat și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se așază bucățile de praz și se acoperă
cu un sos alb pregătit pe foc mic din două linguri de unt și
două linguri de făină.
Sosul se subțiază cu lapte turnat treptat.
Cînd devine consistent ca o smîntînă, se răstoarnă peste bucățile
de praz.
Se rade deasupra cașcaval sau brînză sărată și se introduce
forma în cuptor, pentru douăzeci de minute.
Se servește cald, tăiat felii, direct din formă.



Praz cu Roșii și Usturoi



PRAZ CU ROȘII ȘI USTUROI


Ingrediente

- 4 - 5 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 roșii decojite




Mod de preparare


Se curăță prazul de foile de deasupra, se taie bucăți
lungi de 3 - 4 cm care se spală și se fierb în apă cu
sare zece minute.
Se taie ceapa peștișori, se încălzește în ulei încins,
cu usturoi după gust.
Usturoiul se toacă mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă roșiile decojite
și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe încet și se parfumează cu puțin cimbru.
Se pun bucățile de praz în sos și se lasă să scadă împreună.
Mîncarea se servește rece.




Praz cu Roșii și Usturoi



PRAZ CU ROȘII ȘI USTUROI


Ingrediente

- 4 - 5 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 roșii decojite




Mod de preparare


Se curăță prazul de foile de deasupra, se taie bucăți
lungi de 3 - 4 cm care se spală și se fierb în apă cu
sare zece minute.
Se taie ceapa peștișori, se încălzește în ulei încins,
cu usturoi după gust.
Usturoiul se toacă mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă roșiile decojite
și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe încet și se parfumează cu puțin cimbru.
Se pun bucățile de praz în sos și se lasă să scadă împreună.
Mîncarea se servește rece.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții