Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Roșii a la Grec
ROȘII A LA GREC
Ingrediente
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 1 lingură de pesmet
- verdeață tocată
Mod de preparare
Roșiile se spală și se taie rondele groase de 1 cm.
Se sărează și, eventual se piperează după gust.
Se trec feliile de roșii prin pesmet și se prăjesc
în ulei încins.
Se acoperă cu verdeață tocată și se stropesc cu
mujdei de usturoi concentrat după gust.
Se lasă la rece cîteva ore, apoi se servesc.
Roșii a la Grec
ROȘII A LA GREC
Ingrediente
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 1 lingură de pesmet
- verdeață tocată
Mod de preparare
Roșiile se spală și se taie rondele groase de 1 cm.
Se sărează și, eventual se piperează după gust.
Se trec feliile de roșii prin pesmet și se prăjesc
în ulei încins.
Se acoperă cu verdeață tocată și se stropesc cu
mujdei de usturoi concentrat după gust.
Se lasă la rece cîteva ore, apoi se servesc.
Praz Umlut
PRAZ UMPLUT
Ingrediente
- 4 - 5 fire de praz
- 1 ceașcă de orez
- verdeață tocată
- sare
- ou
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- piper boabe
- zahăr
Mod de preparare
Se curăță și se spală prazul, apoi se taie bucăți și se
fierbe un sfert de oră în apă cu sare.
Bucățile se golesc de miez, se păstrează doar cîte
tri-patru foi din afară.
Orezul se fierbe, se amestecă într-o farfurie cu un ou,
verdeață tocată, sare și o linguriță de făină, eventual
o linguriță de bulion.
Se umplu bucățile de praz cu acest amestec, se așază
într-o formă unsă cu ulei, se acoperă cu apă caldă după
ce s-a dizolvat în apă o linguriță de bulion.
Se adaugă o lingură de zahăr și se introduce forma în
cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumătate de oră.
În sosul mîncării se pun la fiert și cîteva boabe de piper.
Se servește rece.
Praz Umlut
PRAZ UMPLUT
Ingrediente
- 4 - 5 fire de praz
- 1 ceașcă de orez
- verdeață tocată
- sare
- ou
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- piper boabe
- zahăr
Mod de preparare
Se curăță și se spală prazul, apoi se taie bucăți și se
fierbe un sfert de oră în apă cu sare.
Bucățile se golesc de miez, se păstrează doar cîte
tri-patru foi din afară.
Orezul se fierbe, se amestecă într-o farfurie cu un ou,
verdeață tocată, sare și o linguriță de făină, eventual
o linguriță de bulion.
Se umplu bucățile de praz cu acest amestec, se așază
într-o formă unsă cu ulei, se acoperă cu apă caldă după
ce s-a dizolvat în apă o linguriță de bulion.
Se adaugă o lingură de zahăr și se introduce forma în
cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumătate de oră.
În sosul mîncării se pun la fiert și cîteva boabe de piper.
Se servește rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții