Fricățele



FRICĂȚELE


Ingrediente

- 250 g carne de porc
- 250 g carne de vacă
- 1 ou
- 1 lingură de pesmet
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Carnea se curăță de pielițe, se spală și se dă prin mașina
de tocat.
Se amestecă într-un vas adînc cu o ceșcuță de lapte, un
ou, o linguriță de muștar și una de pesmet.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
omogenizează.
Din amestec se fac biftecuri mari, care se dau prin făină
și se prăjesc în ulei încins cîte cinci minute fiecare parte.
Se scot pe o farfurie mare, se înconjoară cu garnitură de
legume și se servesc fierbinți, cu salată de sezon.




Fricățele



FRICĂȚELE


Ingrediente

- 250 g carne de porc
- 250 g carne de vacă
- 1 ou
- 1 lingură de pesmet
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Carnea se curăță de pielițe, se spală și se dă prin mașina
de tocat.
Se amestecă într-un vas adînc cu o ceșcuță de lapte, un
ou, o linguriță de muștar și una de pesmet.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
omogenizează.
Din amestec se fac biftecuri mari, care se dau prin făină
și se prăjesc în ulei încins cîte cinci minute fiecare parte.
Se scot pe o farfurie mare, se înconjoară cu garnitură de
legume și se servesc fierbinți, cu salată de sezon.




Dovlecei Umpluți




DOVLECEI UMPLUȚI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei mijlocii
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 ou
- 2 roșii mari
- 1 cartof crud
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare


Se curăță dovleceii de partea albă, se spală în apă rece
și se golesc de semințe.
Se lasă să se scurgă.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată și cartoful dat pe
răzătoare.
Peste amestec se pun roșiile tăiate felii subțiri, după ce
au fost curățate de pielițe, apoi verdeața tocată oul și
sare după gust.
Se omogenizează amestecul și se piperează după gust,
apoi se umplu dovleceii.
Dovleceii astfel pregătiți se pun într-un vas adînc, se
acoperă cu apă caldă și se fierb la foc potrivit o oră.
În sosul în care a fiert dovleceii se pune sare, iar cînd
mîncarea este aproape gata, se adaugă o lingură de
bulion de roșii.
Mîncarea se scade în cuptor.
Se servește cu smîntînă pe deasupra.




Dovlecei Umpluți




DOVLECEI UMPLUȚI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei mijlocii
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 ou
- 2 roșii mari
- 1 cartof crud
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare


Se curăță dovleceii de partea albă, se spală în apă rece
și se golesc de semințe.
Se lasă să se scurgă.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată și cartoful dat pe
răzătoare.
Peste amestec se pun roșiile tăiate felii subțiri, după ce
au fost curățate de pielițe, apoi verdeața tocată oul și
sare după gust.
Se omogenizează amestecul și se piperează după gust,
apoi se umplu dovleceii.
Dovleceii astfel pregătiți se pun într-un vas adînc, se
acoperă cu apă caldă și se fierb la foc potrivit o oră.
În sosul în care a fiert dovleceii se pune sare, iar cînd
mîncarea este aproape gata, se adaugă o lingură de
bulion de roșii.
Mîncarea se scade în cuptor.
Se servește cu smîntînă pe deasupra.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții