Crap la Cuptor cu Sos de Vin




CRAP LA CUPTOR CU SOS DE VIN


Ingrediente

- 1 crap fără cap
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper boabe
- 1 lămîie


Mod de preparare


Se curăță peștele, se crestează în cîteva locuri pe spate,
se sărează și se lasă să stea o jumătate de oră înainte de
a-l pune în tavă.
Se prepară un sos din : 1 ceașcă de apă caldă, 1 lingură
de bulion, usturoi curățat și tăiat mărunt, vin, sare și piper
boabe sau măcinat.
Peștele se așază într-o formă de sticlă incasabilă, se acoperă
cu sosul pregătit și se introduce în cuptor o oră.
Se servește cald, stropit cu zeamă de lămîie și cu garnitură
de cartofi fierți.




Crap la Cuptor cu Sos de Vin




CRAP LA CUPTOR CU SOS DE VIN


Ingrediente

- 1 crap fără cap
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper boabe
- 1 lămîie


Mod de preparare


Se curăță peștele, se crestează în cîteva locuri pe spate,
se sărează și se lasă să stea o jumătate de oră înainte de
a-l pune în tavă.
Se prepară un sos din : 1 ceașcă de apă caldă, 1 lingură
de bulion, usturoi curățat și tăiat mărunt, vin, sare și piper
boabe sau măcinat.
Peștele se așază într-o formă de sticlă incasabilă, se acoperă
cu sosul pregătit și se introduce în cuptor o oră.
Se servește cald, stropit cu zeamă de lămîie și cu garnitură
de cartofi fierți.




Crap Prăjit



CRAP PRĂJIT


Ingrediente

- 1 kg de crap
- sare
- usturoi
- 1 ceașcă de ulei
- lămîie
- mălai



Mod de preparare
Crap prăjit


Se curăță peștele de solzi, se taie felii și se sărează puțin.
Se lasă cu sarea pe el zece minute, după care se trece
prin mălai și se prăjește fiecare felie în ulei încins.
Se întoarce des, pentru ca să se prăjească bine.
Cînd carnea peștelui a devenit tare, se poate consuma.
Se scot feliile de pește pe o farfurie, se stropesc cu
zeama de la lămîie și se acoperă cu mujdei de usturoi.
Peștele se servește cald, cu mămăliguță caldă.









Crap Prăjit



CRAP PRĂJIT


Ingrediente

- 1 kg de crap
- sare
- usturoi
- 1 ceașcă de ulei
- lămîie
- mălai



Mod de preparare
Crap prăjit


Se curăță peștele de solzi, se taie felii și se sărează puțin.
Se lasă cu sarea pe el zece minute, după care se trece
prin mălai și se prăjește fiecare felie în ulei încins.
Se întoarce des, pentru ca să se prăjească bine.
Cînd carnea peștelui a devenit tare, se poate consuma.
Se scot feliile de pește pe o farfurie, se stropesc cu
zeama de la lămîie și se acoperă cu mujdei de usturoi.
Peștele se servește cald, cu mămăliguță caldă.









Postare

  ANPC Termeni și Condiții