Crochete de Pește



CROCHETE DE PEȘTE


Ingrediente

- 1/2 kg pește oceanic fără oase
- 1/2 kg cartofi fierți
- 3 ouă
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de pesmet
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat



Mod de preparare

Se folosește cod sau ton, care se trece prin mașina
de tocat numai pe jumătate decongelat, se
amestecă cu cartofii trecuți pe răzătoare sau prin
mașina de tocat, cu trei ouă, sare, piper măcinat și
o lingură de făină.
Amestecul se omogenizează, se fac cu mîna crochete
lungi de 3 - 4 cm, care se trec prin pesmet și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc fierbinți, cu o garnitură de legume fierte.



Crochete de Pește



CROCHETE DE PEȘTE


Ingrediente

- 1/2 kg pește oceanic fără oase
- 1/2 kg cartofi fierți
- 3 ouă
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de pesmet
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat



Mod de preparare

Se folosește cod sau ton, care se trece prin mașina
de tocat numai pe jumătate decongelat, se
amestecă cu cartofii trecuți pe răzătoare sau prin
mașina de tocat, cu trei ouă, sare, piper măcinat și
o lingură de făină.
Amestecul se omogenizează, se fac cu mîna crochete
lungi de 3 - 4 cm, care se trec prin pesmet și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc fierbinți, cu o garnitură de legume fierte.



Pește Sărat cu Sos Scordolea



PEȘTE SĂRAT CU SOS SCORDOLEA


Ingrediente

- 3/4 pește sărat
- 2 cartofi fierți
- usturoi
- 5 nuci
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet
- sare



Mod de preparare


Peștele se desărează în apă caldă cîteva ore, se scoate
și se fierbe, în apă cu oțet.
După 20 de minute se scoate, se curăță de oase și se
lasă pe o farfurie pînă cînd se pregătește sosul astfel :
se dau cartofii prin mașina de tocat, se amestecă cu
nucile tocate, oțet, sare și usturoi pisat.
Se subțiază cu supa de pește și se toarnă peste pește,
apoi se servește cu pîine proaspătă.




Pește Sărat cu Sos Scordolea



PEȘTE SĂRAT CU SOS SCORDOLEA


Ingrediente

- 3/4 pește sărat
- 2 cartofi fierți
- usturoi
- 5 nuci
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet
- sare



Mod de preparare


Peștele se desărează în apă caldă cîteva ore, se scoate
și se fierbe, în apă cu oțet.
După 20 de minute se scoate, se curăță de oase și se
lasă pe o farfurie pînă cînd se pregătește sosul astfel :
se dau cartofii prin mașina de tocat, se amestecă cu
nucile tocate, oțet, sare și usturoi pisat.
Se subțiază cu supa de pește și se toarnă peste pește,
apoi se servește cu pîine proaspătă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții