Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Ceapă
PIURE DE CEAPĂ
Ingrediente
- 1/2 kg ceapă albă
- 3 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 1 cană de supă de carne
- sare
- 1 pahar de smîntînă acră
Mod de preparare
Tai ceapa peștișori și o călești cu trei linguri de
unt pe foc mic.
Cînd ceapa devine sticloasă adaugi făina și
stingi cu zeamă de carne.
Sărezi și fierbi la foc mic pînă cînd scade frumos.
Atunci adaugi smîntîna acră, mai dai cîteva
clocote și tragi cratița de pe foc.
Servești ca garnitură la friptură de porc.
Piure de Ceapă
PIURE DE CEAPĂ
Ingrediente
- 1/2 kg ceapă albă
- 3 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 1 cană de supă de carne
- sare
- 1 pahar de smîntînă acră
Mod de preparare
Tai ceapa peștișori și o călești cu trei linguri de
unt pe foc mic.
Cînd ceapa devine sticloasă adaugi făina și
stingi cu zeamă de carne.
Sărezi și fierbi la foc mic pînă cînd scade frumos.
Atunci adaugi smîntîna acră, mai dai cîteva
clocote și tragi cratița de pe foc.
Servești ca garnitură la friptură de porc.
Budincă de Ceapă cu Smîntînă
BUDINCĂ DE CEAPĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1/2 kg ceapă uscată
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 4 ouă
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 100 g margarină
- 250 g făină
- 3 linguri de apă
- oțet
Mod de preparare
Faci un aluat nisipos dintr-o jumătate de pachet
de margarină, amestecată cu trei lingură de apă
caldă și o lingură de oțet, peste care adaugă făină
în ploaie.
Frămînți un aluat tăricel pe care-l lași la rece cît
timp pregătești ceapa.
Tai ceapa mărunt și o călești cu trei linguri de unt
pe foc mic.
Stingi cu o lingură de smîntînă și tragi cratița de pe
foc cînd nu mai are sos.
Lași să se răcească, apoi pui smîntîna ce ți-a rămas,
patru ouă întregi bătute bine, mărar și pătrunjel
tocate mărunt.
Sărezi și piperezi după gust și torni amestecul
într-o formă pe care ai căptușit-o cu aluatul nisipos.
Foaia de aluat o întorci și deasupra formei.
Pui în cuptorul cald, potrivești focul și lași trei
sferturi de ceas.
Servești budinca caldă, tăiată felii, cu roșii întregi
și ardei gras.
Budincă de Ceapă cu Smîntînă
BUDINCĂ DE CEAPĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1/2 kg ceapă uscată
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 4 ouă
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 100 g margarină
- 250 g făină
- 3 linguri de apă
- oțet
Mod de preparare
Faci un aluat nisipos dintr-o jumătate de pachet
de margarină, amestecată cu trei lingură de apă
caldă și o lingură de oțet, peste care adaugă făină
în ploaie.
Frămînți un aluat tăricel pe care-l lași la rece cît
timp pregătești ceapa.
Tai ceapa mărunt și o călești cu trei linguri de unt
pe foc mic.
Stingi cu o lingură de smîntînă și tragi cratița de pe
foc cînd nu mai are sos.
Lași să se răcească, apoi pui smîntîna ce ți-a rămas,
patru ouă întregi bătute bine, mărar și pătrunjel
tocate mărunt.
Sărezi și piperezi după gust și torni amestecul
într-o formă pe care ai căptușit-o cu aluatul nisipos.
Foaia de aluat o întorci și deasupra formei.
Pui în cuptorul cald, potrivești focul și lași trei
sferturi de ceas.
Servești budinca caldă, tăiată felii, cu roșii întregi
și ardei gras.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții