Piure de Ceapă




PIURE DE CEAPĂ


Ingrediente

- 1/2 kg ceapă albă
- 3 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 1 cană de supă de carne
- sare
- 1 pahar de smîntînă acră




Mod de preparare

Tai ceapa peștișori și o călești cu trei linguri de
unt pe foc mic.
Cînd ceapa devine sticloasă adaugi făina și
stingi cu zeamă de carne.
Sărezi și fierbi la foc mic pînă cînd scade frumos.
Atunci adaugi smîntîna acră, mai dai cîteva
clocote și tragi cratița de pe foc.
Servești ca garnitură la friptură de porc.



Piure de Ceapă




PIURE DE CEAPĂ


Ingrediente

- 1/2 kg ceapă albă
- 3 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 1 cană de supă de carne
- sare
- 1 pahar de smîntînă acră




Mod de preparare

Tai ceapa peștișori și o călești cu trei linguri de
unt pe foc mic.
Cînd ceapa devine sticloasă adaugi făina și
stingi cu zeamă de carne.
Sărezi și fierbi la foc mic pînă cînd scade frumos.
Atunci adaugi smîntîna acră, mai dai cîteva
clocote și tragi cratița de pe foc.
Servești ca garnitură la friptură de porc.



Budincă de Ceapă cu Smîntînă




BUDINCĂ DE CEAPĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg ceapă uscată
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 4 ouă
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 100 g margarină
- 250 g făină
- 3 linguri de apă
- oțet



Mod de preparare


Faci un aluat nisipos dintr-o jumătate de pachet
de margarină, amestecată cu trei lingură de apă
caldă și o lingură de oțet, peste care adaugă făină
în ploaie.
Frămînți un aluat tăricel pe care-l lași la rece cît
timp pregătești ceapa.
Tai ceapa mărunt și o călești cu trei linguri de unt
pe foc mic.
Stingi cu o lingură de smîntînă și tragi cratița de pe
foc cînd nu mai are sos.
Lași să se răcească, apoi pui smîntîna ce ți-a rămas,
patru ouă întregi bătute bine, mărar și pătrunjel
tocate mărunt.
Sărezi și piperezi după gust și torni amestecul
într-o formă pe care ai căptușit-o cu aluatul nisipos.
Foaia de aluat o întorci și deasupra formei.
Pui în cuptorul cald, potrivești focul și lași trei
sferturi de ceas.
Servești budinca caldă, tăiată felii, cu roșii întregi
și ardei gras.




Budincă de Ceapă cu Smîntînă




BUDINCĂ DE CEAPĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg ceapă uscată
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 4 ouă
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 100 g margarină
- 250 g făină
- 3 linguri de apă
- oțet



Mod de preparare


Faci un aluat nisipos dintr-o jumătate de pachet
de margarină, amestecată cu trei lingură de apă
caldă și o lingură de oțet, peste care adaugă făină
în ploaie.
Frămînți un aluat tăricel pe care-l lași la rece cît
timp pregătești ceapa.
Tai ceapa mărunt și o călești cu trei linguri de unt
pe foc mic.
Stingi cu o lingură de smîntînă și tragi cratița de pe
foc cînd nu mai are sos.
Lași să se răcească, apoi pui smîntîna ce ți-a rămas,
patru ouă întregi bătute bine, mărar și pătrunjel
tocate mărunt.
Sărezi și piperezi după gust și torni amestecul
într-o formă pe care ai căptușit-o cu aluatul nisipos.
Foaia de aluat o întorci și deasupra formei.
Pui în cuptorul cald, potrivești focul și lași trei
sferturi de ceas.
Servești budinca caldă, tăiată felii, cu roșii întregi
și ardei gras.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții