Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cricală
CRICALĂ
Ingrediente
- 5 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură bulion de roșii
- 200 g brînză de burduf
Mod de preparare
Cureți și speli ceapă, o taie mărunt și o călești în ulei încins.
Lași pînă cînd devine sticloasă, apoi stingi cu o lingură
de bulion desfăcut în apă rece.
Lași să scadă la foc mic cu sare și piper după gust.
Cînd mîncarea este gata, pui peste ea brînză de burduf și
amesteci, mai lași pe foc cîteva minute, tragi cratița și
servești cu smîntîna deasupra, cu mămăliguță caldă.
Cricală
CRICALĂ
Ingrediente
- 5 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură bulion de roșii
- 200 g brînză de burduf
Mod de preparare
Cureți și speli ceapă, o taie mărunt și o călești în ulei încins.
Lași pînă cînd devine sticloasă, apoi stingi cu o lingură
de bulion desfăcut în apă rece.
Lași să scadă la foc mic cu sare și piper după gust.
Cînd mîncarea este gata, pui peste ea brînză de burduf și
amesteci, mai lași pe foc cîteva minute, tragi cratița și
servești cu smîntîna deasupra, cu mămăliguță caldă.
Conopidă cu Macaroane
CONOPIDĂ CU MACAROANE
Ingrediente
- 200 g macaroane
- 1 conopidă mare
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 linguri de pesmet
- zece nuci tocate
Mod de preparare
Fierbi macaroanele în apă cu sare și le speli cu
apă rece atunci cînd au fiert.
Separat desfaci conopida în buchete mici și o
pui cu altă apă să fiarbă.
O scurgi după un sfert de oră și o pui într-o
cratiță smălțuită, unde o amesteci cu macaroanele
scurse bine și cu nucile tocate.
Peste amestec pui pesmet tras în unt, amesteci pe
foc mic, dar nu prăjești, și servești cald.
Conopidă cu Macaroane
CONOPIDĂ CU MACAROANE
Ingrediente
- 200 g macaroane
- 1 conopidă mare
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 linguri de pesmet
- zece nuci tocate
Mod de preparare
Fierbi macaroanele în apă cu sare și le speli cu
apă rece atunci cînd au fiert.
Separat desfaci conopida în buchete mici și o
pui cu altă apă să fiarbă.
O scurgi după un sfert de oră și o pui într-o
cratiță smălțuită, unde o amesteci cu macaroanele
scurse bine și cu nucile tocate.
Peste amestec pui pesmet tras în unt, amesteci pe
foc mic, dar nu prăjești, și servești cald.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții