Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mere cu Cremă
MERE CU CREMĂ
Ingrediente
- 8 mere
- 1/2 l vin alb
- 4 linguri de zahăr
- 4 ouă vanilie
- 200 g frișcă
Mod de preparare
Cureți merele de coajă, le golești de partea tare
din mijloc și de semințe, le pui într-o cratiță cu
pereți înalți și le acoperi cu vin alb.
Fierbi la foc mic pînă cînd merele se înmoaie și
se pot consuma.
Le scoți și le pui pe un platou, unul lîngă altul,
iar rămas îl amesteci cu zahăr și vanilie și-l fierbi
ajunge sirop legat.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi
îngroși siropul cu gălbenușurile frecate bine.
Umpli golurile de la mere cu dulceață de care
dorești, acoperi cu cremă de gălbenușuri șiîmbraci
în frișcă.
Servești atunci, sau ții la rece o oră.
Mere cu Cremă
MERE CU CREMĂ
Ingrediente
- 8 mere
- 1/2 l vin alb
- 4 linguri de zahăr
- 4 ouă vanilie
- 200 g frișcă
Mod de preparare
Cureți merele de coajă, le golești de partea tare
din mijloc și de semințe, le pui într-o cratiță cu
pereți înalți și le acoperi cu vin alb.
Fierbi la foc mic pînă cînd merele se înmoaie și
se pot consuma.
Le scoți și le pui pe un platou, unul lîngă altul,
iar rămas îl amesteci cu zahăr și vanilie și-l fierbi
ajunge sirop legat.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi
îngroși siropul cu gălbenușurile frecate bine.
Umpli golurile de la mere cu dulceață de care
dorești, acoperi cu cremă de gălbenușuri șiîmbraci
în frișcă.
Servești atunci, sau ții la rece o oră.
Zbîrciogi Umpluți cu Carne de Miel
ZBÎRCIOGI UMPLUȚI CU CARNE DE MIEL
Ingrediente
- 15 - 16 zbîrciogi
- 150 g carne tocată de miel
- verdeață
- sare
- piper măcinat
- 1 gălbenuș
- 1 ceapă
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
Mod de preparare
Alegi zbîrciogi întregi, îi speli și le scoți pălăriile.
Îi lași să se scurgă, apoi pui sare pe ei.
Carnea de miel tocată o amesteci cu o ceapă, un gălbenuș
de ou, verdeață tocată, sare și piper măcinat.
Amestecul acesta îl omogenizezi și umpli pălăriile de
zbîrciogi cu el.
Ungi o cratiță cu unt, pui pălăriile cu umplutura în sus,
acoperi cu apă caldă și scazi pe foc mic sau la cuptor.
Cînd carnea este bună de consumat, adaugi smîntîna
sărată și scazi la cuptor sau pe plită, cu cratița descoperită.
Servești fierbinte, cu smîntînă dacă ai gust, deasupra.
Zbîrciogii îi folosești în ziua în care i-ai cules.
În sosul mîncării pui și codițele ciupercilor să fiarbă și
le servești alături de pălăriile umplute.
Zbîrciogi Umpluți cu Carne de Miel
ZBÎRCIOGI UMPLUȚI CU CARNE DE MIEL
Ingrediente
- 15 - 16 zbîrciogi
- 150 g carne tocată de miel
- verdeață
- sare
- piper măcinat
- 1 gălbenuș
- 1 ceapă
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
Mod de preparare
Alegi zbîrciogi întregi, îi speli și le scoți pălăriile.
Îi lași să se scurgă, apoi pui sare pe ei.
Carnea de miel tocată o amesteci cu o ceapă, un gălbenuș
de ou, verdeață tocată, sare și piper măcinat.
Amestecul acesta îl omogenizezi și umpli pălăriile de
zbîrciogi cu el.
Ungi o cratiță cu unt, pui pălăriile cu umplutura în sus,
acoperi cu apă caldă și scazi pe foc mic sau la cuptor.
Cînd carnea este bună de consumat, adaugi smîntîna
sărată și scazi la cuptor sau pe plită, cu cratița descoperită.
Servești fierbinte, cu smîntînă dacă ai gust, deasupra.
Zbîrciogii îi folosești în ziua în care i-ai cules.
În sosul mîncării pui și codițele ciupercilor să fiarbă și
le servești alături de pălăriile umplute.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții