Mere Surpriză



MERE SURPRIZĂ


Ingrediente

- 8 mere
- 4 linguri de marmeladă de caise
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de unt




Mod de preparare


Cureți merele de coajă, le golești de semințe și de
partea tare, dar păstrezi fundul, ca să le poți umple.
Pui în golul merelor marmeladă de caise, ungi o
formă cu o lingură de unt și pui merele în formă.
Peste golul umplut cu marmeladă pui albuș de ou
bătut spumă tare și pui forma în cuptor pentru
douăzeci de minute.
Ții forma la foc potrivit, apoi scoți și vanilezi merele,
le răcorești și le servești cu dulceață de care dorești.



Mere Surpriză



MERE SURPRIZĂ


Ingrediente

- 8 mere
- 4 linguri de marmeladă de caise
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de unt




Mod de preparare


Cureți merele de coajă, le golești de semințe și de
partea tare, dar păstrezi fundul, ca să le poți umple.
Pui în golul merelor marmeladă de caise, ungi o
formă cu o lingură de unt și pui merele în formă.
Peste golul umplut cu marmeladă pui albuș de ou
bătut spumă tare și pui forma în cuptor pentru
douăzeci de minute.
Ții forma la foc potrivit, apoi scoți și vanilezi merele,
le răcorești și le servești cu dulceață de care dorești.



Mere cu Cremă



MERE CU CREMĂ


Ingrediente

- 8 mere
- 1/2 l vin alb
- 4 linguri de zahăr
- 4 ouă vanilie
- 200 g frișcă




Mod de preparare


Cureți merele de coajă, le golești de partea tare
din mijloc și de semințe, le pui într-o cratiță cu
pereți înalți și le acoperi cu vin alb.
Fierbi la foc mic pînă cînd merele se înmoaie și
se pot consuma.
Le scoți și le pui pe un platou, unul lîngă altul,
iar rămas îl amesteci cu zahăr și vanilie și-l fierbi
ajunge sirop legat.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi
îngroși siropul cu gălbenușurile frecate bine.
Umpli golurile de la mere cu dulceață de care
dorești, acoperi cu cremă de gălbenușuri șiîmbraci
în frișcă.
Servești atunci, sau ții la rece o oră.



Mere cu Cremă



MERE CU CREMĂ


Ingrediente

- 8 mere
- 1/2 l vin alb
- 4 linguri de zahăr
- 4 ouă vanilie
- 200 g frișcă




Mod de preparare


Cureți merele de coajă, le golești de partea tare
din mijloc și de semințe, le pui într-o cratiță cu
pereți înalți și le acoperi cu vin alb.
Fierbi la foc mic pînă cînd merele se înmoaie și
se pot consuma.
Le scoți și le pui pe un platou, unul lîngă altul,
iar rămas îl amesteci cu zahăr și vanilie și-l fierbi
ajunge sirop legat.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi
îngroși siropul cu gălbenușurile frecate bine.
Umpli golurile de la mere cu dulceață de care
dorești, acoperi cu cremă de gălbenușuri șiîmbraci
în frișcă.
Servești atunci, sau ții la rece o oră.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții