Mere Rase



MERE RASE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 4 linguri de zahăr tos
- 100 g de nuci tocate
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 1/4 linguriță scorțișoară pisată




Mod de preparare


Cureți merele de coajă și le treci pe răzătoare de sticlă.
Amesteci nucile tocate și lași amestecul deoparte.
Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahăr
și trei linguri de apă, acrești cu zeamă de lămîie și
parfumezi cu vanilie.
Răcești siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile
tocate, dai amestecul la rece.
Servești după două ore, garnisind cupele cu fructe din
dulceață de care dorești.






Mere Rase



MERE RASE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 4 linguri de zahăr tos
- 100 g de nuci tocate
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 1/4 linguriță scorțișoară pisată




Mod de preparare


Cureți merele de coajă și le treci pe răzătoare de sticlă.
Amesteci nucile tocate și lași amestecul deoparte.
Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahăr
și trei linguri de apă, acrești cu zeamă de lămîie și
parfumezi cu vanilie.
Răcești siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile
tocate, dai amestecul la rece.
Servești după două ore, garnisind cupele cu fructe din
dulceață de care dorești.






Mere Surpriză



MERE SURPRIZĂ


Ingrediente

- 8 mere
- 4 linguri de marmeladă de caise
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de unt




Mod de preparare


Cureți merele de coajă, le golești de semințe și de
partea tare, dar păstrezi fundul, ca să le poți umple.
Pui în golul merelor marmeladă de caise, ungi o
formă cu o lingură de unt și pui merele în formă.
Peste golul umplut cu marmeladă pui albuș de ou
bătut spumă tare și pui forma în cuptor pentru
douăzeci de minute.
Ții forma la foc potrivit, apoi scoți și vanilezi merele,
le răcorești și le servești cu dulceață de care dorești.



Mere Surpriză



MERE SURPRIZĂ


Ingrediente

- 8 mere
- 4 linguri de marmeladă de caise
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de unt




Mod de preparare


Cureți merele de coajă, le golești de semințe și de
partea tare, dar păstrezi fundul, ca să le poți umple.
Pui în golul merelor marmeladă de caise, ungi o
formă cu o lingură de unt și pui merele în formă.
Peste golul umplut cu marmeladă pui albuș de ou
bătut spumă tare și pui forma în cuptor pentru
douăzeci de minute.
Ții forma la foc potrivit, apoi scoți și vanilezi merele,
le răcorești și le servești cu dulceață de care dorești.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții