Gogoși din Aluat de Clătite




GOGOȘI DIN ALUAT DE CLĂTITE


Ingrediente

- 1/3 kg făină
- 1 cană de lapte dulce
- sare
- 1 ou
- drojdie de bere
- ulei



Mod de preparare


Faci un aluat de clătite mai vîrtos, pui în el
drojdie de bere cît o jumătate de nucă, înmuiată
în lapte dulce, lași aluatul la dospit.
Iei cu o lingură din aluat și pui gogoșile să se
coacă într-o cană de ulei care fierbe.
Uleiul îl pui într-un ceaun adînc, să aibă loc să
cuprindă gogoșile și pe deasupra.
Servești gogoșile cu compot de fructe sau cu dulceață.





Gogoși din Aluat de Clătite




GOGOȘI DIN ALUAT DE CLĂTITE


Ingrediente

- 1/3 kg făină
- 1 cană de lapte dulce
- sare
- 1 ou
- drojdie de bere
- ulei



Mod de preparare


Faci un aluat de clătite mai vîrtos, pui în el
drojdie de bere cît o jumătate de nucă, înmuiată
în lapte dulce, lași aluatul la dospit.
Iei cu o lingură din aluat și pui gogoșile să se
coacă într-o cană de ulei care fierbe.
Uleiul îl pui într-un ceaun adînc, să aibă loc să
cuprindă gogoșile și pe deasupra.
Servești gogoșile cu compot de fructe sau cu dulceață.





Alivenci



ALIVENCI


Ingrediente

- 400 g brînză de vaci
- 4 ouă
- sare
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de mălai cernut
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină



Mod de preparare


Pui brînza într-un castron adînc și o freci spumă cu
ouăle puse pe rînd.
Sărezi amestecul, adaugi făina de grîu bătută cu o
ceașcă de apă rece, la fel faci și cu mălaiul.
Amestecul acesta îl omogenizezi bine cu o lingură
de lemn, iar cînd este gata, îi adaugi o lingură de
unt cald.

Lași aluatul să se îndulcească la temperatura camerei
o oră, după care ungi o tavă cu grăsime și-l torni în tavă.
Lași aluatul să stea și în tavă o jumătate de oră, după
care-l coci la foc potrivit pînă cînd este ușor rumenit.
Scoți tava din cuptor și tai prăjitura cînd s-a răcorit puțin.
Servești feliile de alivenci cu smîntînă deasupra.




Alivenci



ALIVENCI


Ingrediente

- 400 g brînză de vaci
- 4 ouă
- sare
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de mălai cernut
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină



Mod de preparare


Pui brînza într-un castron adînc și o freci spumă cu
ouăle puse pe rînd.
Sărezi amestecul, adaugi făina de grîu bătută cu o
ceașcă de apă rece, la fel faci și cu mălaiul.
Amestecul acesta îl omogenizezi bine cu o lingură
de lemn, iar cînd este gata, îi adaugi o lingură de
unt cald.

Lași aluatul să se îndulcească la temperatura camerei
o oră, după care ungi o tavă cu grăsime și-l torni în tavă.
Lași aluatul să stea și în tavă o jumătate de oră, după
care-l coci la foc potrivit pînă cînd este ușor rumenit.
Scoți tava din cuptor și tai prăjitura cînd s-a răcorit puțin.
Servești feliile de alivenci cu smîntînă deasupra.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții