Umflăței



UMFLĂȚEI

Ingrediente

- 2 litri dulce nefiert
- 1 cană de grîu
- 1/2 cană crupe de porumb





Mod de preparare


Vînturi grîul și crupele de mai multe ori,
le speli în apă multă și le dai în clocot.
Arunci apa și umpli oala cu lapte dulce
nefiert.
Lași o oră, adaugi un praf de sare, încerci
bobul de grîu și dacă este desfăcut, mai
fierbi puțin și tragi oala de pe foc.
Servești într-o farfurie cu lapte în care au
fiert, fierbinte și parfumat cu vanilie sau
coajă de lămîie.


Umflăței



UMFLĂȚEI

Ingrediente

- 2 litri dulce nefiert
- 1 cană de grîu
- 1/2 cană crupe de porumb





Mod de preparare


Vînturi grîul și crupele de mai multe ori,
le speli în apă multă și le dai în clocot.
Arunci apa și umpli oala cu lapte dulce
nefiert.
Lași o oră, adaugi un praf de sare, încerci
bobul de grîu și dacă este desfăcut, mai
fierbi puțin și tragi oala de pe foc.
Servești într-o farfurie cu lapte în care au
fiert, fierbinte și parfumat cu vanilie sau
coajă de lămîie.


Vărzare



VĂRZARE


Ingrediente

- 1 varză albă mijlocie
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1/2 kg făină
- 1 cană de lapte
- drojdie de bere
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou


Mod de preparare


Faci un aluat de pîine din făină, sare, drojdie de bere
și lapte cald.
Frămînți bine un sfert de ceas, apoi împarți aluatul în
mai multe părți și întinzi foi, pe care pui umplutura de
varză călită : varza o toci mărunt, o freci cu sare, o speli
cu apă rece și o storci în mînă.
Toci ceapa și o pui să se călească împreună cu varza,
într-o ceașcă de ulei cald.
Lași să se înmoaie amîndouă și tragi cratița de pe foc.
Cînd amestecul se răcește, pui sare, un ou crud și puțin
piper măcinat.
Amesteci bine și pui umplutura pe foile de aluat, pe care le
strîngi ca pe poale în brîu, pui plăcintele în cuptorul bine
măturat, sau pe o tavă neunsă, și le coci trei sferturi de
ceas la foc potrivit.
Le scoți cînd s-au rumenit, le ungi cu smîntînă și le
servești calde.



Vărzare



VĂRZARE


Ingrediente

- 1 varză albă mijlocie
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1/2 kg făină
- 1 cană de lapte
- drojdie de bere
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou


Mod de preparare


Faci un aluat de pîine din făină, sare, drojdie de bere
și lapte cald.
Frămînți bine un sfert de ceas, apoi împarți aluatul în
mai multe părți și întinzi foi, pe care pui umplutura de
varză călită : varza o toci mărunt, o freci cu sare, o speli
cu apă rece și o storci în mînă.
Toci ceapa și o pui să se călească împreună cu varza,
într-o ceașcă de ulei cald.
Lași să se înmoaie amîndouă și tragi cratița de pe foc.
Cînd amestecul se răcește, pui sare, un ou crud și puțin
piper măcinat.
Amesteci bine și pui umplutura pe foile de aluat, pe care le
strîngi ca pe poale în brîu, pui plăcintele în cuptorul bine
măturat, sau pe o tavă neunsă, și le coci trei sferturi de
ceas la foc potrivit.
Le scoți cînd s-au rumenit, le ungi cu smîntînă și le
servești calde.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții