Grile



GRILE

Ingrediente


- 200 g unt
- 200 g margarină
- 600 g făină
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se înmoaie margarina la temperatura camerei împreună cu
jumătate din cantitatea de unt.
Se pune o lingură de oțet peste amestec, se adaugă zahărul,
un praf de sare și se freacă spumă înainte de a încorpora făina.
Se amestecă întîi cu o furculiță, după care se frămîntă un
aluat potrivit care se lasă la rece o oră.
Se scoate, se unge cu două linguri de unt după ce s-a întins
foaie subțire, se împăturește aluatul și se ține la rece 2 ore.
Se frămîntă din nou, se unge cu restul de unt și se lasă iar la
rece o oră.
Astfel pregătit, aluatul se întinde pe o planșetă rece, se taie
dreptunghiuri cu laturile de 6 și 3 cm, se înțeapă din loc în loc
cu o furculiță mare, apoi se pun într-o tavă stropită cu apă și
se coc la foc tare, în cuptorul foarte bine încălzit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin în amestec cu vanilie.


Grile



GRILE

Ingrediente


- 200 g unt
- 200 g margarină
- 600 g făină
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se înmoaie margarina la temperatura camerei împreună cu
jumătate din cantitatea de unt.
Se pune o lingură de oțet peste amestec, se adaugă zahărul,
un praf de sare și se freacă spumă înainte de a încorpora făina.
Se amestecă întîi cu o furculiță, după care se frămîntă un
aluat potrivit care se lasă la rece o oră.
Se scoate, se unge cu două linguri de unt după ce s-a întins
foaie subțire, se împăturește aluatul și se ține la rece 2 ore.
Se frămîntă din nou, se unge cu restul de unt și se lasă iar la
rece o oră.
Astfel pregătit, aluatul se întinde pe o planșetă rece, se taie
dreptunghiuri cu laturile de 6 și 3 cm, se înțeapă din loc în loc
cu o furculiță mare, apoi se pun într-o tavă stropită cu apă și
se coc la foc tare, în cuptorul foarte bine încălzit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin în amestec cu vanilie.


,,Ochelari”



,,OCHELARI”


Ingrediente

- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 lingură de oțet
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 1 ceașcă de apă caldă



Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, după care se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă ce zahărul nu se mai simte
în compoziție..
Se adaugă un praf de sare și făină pusă încet, în ploie.
Se pune peste aluat o ceașcă cu apă caldă și se frămîntă
cu mîna zece minute.
Se lasă să se odihnească un sfert de oră, se întinde apoi
o foaie groasă, se unge cu o pătrime din cantitatea de unt
și se frămîntă din nou.
Se lasă la rece, 15 minute, apoi se repetă operația de trei ori.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie fîșii lungi de cîte
8 cm și late de 5 cm, se rulează fîșiile înspre interior,
dîndu-le forma unor ochelari.
Se încălzește foarte tare cuptorul, se stopește cu apă, se
așază fursecurile într-o tavă și se coc la foc tare.
Se scot cînd se rumenesc pe partea care stă pe tavă, se
pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



,,Ochelari”



,,OCHELARI”


Ingrediente

- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 lingură de oțet
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 1 ceașcă de apă caldă



Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, după care se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă ce zahărul nu se mai simte
în compoziție..
Se adaugă un praf de sare și făină pusă încet, în ploie.
Se pune peste aluat o ceașcă cu apă caldă și se frămîntă
cu mîna zece minute.
Se lasă să se odihnească un sfert de oră, se întinde apoi
o foaie groasă, se unge cu o pătrime din cantitatea de unt
și se frămîntă din nou.
Se lasă la rece, 15 minute, apoi se repetă operația de trei ori.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie fîșii lungi de cîte
8 cm și late de 5 cm, se rulează fîșiile înspre interior,
dîndu-le forma unor ochelari.
Se încălzește foarte tare cuptorul, se stopește cu apă, se
așază fursecurile într-o tavă și se coc la foc tare.
Se scot cînd se rumenesc pe partea care stă pe tavă, se
pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții