Evantaie




EVANTAIE


Ingrediente

- 200 g margarină
- 200 g unt
- 80 g de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
- 600 g făină



Mod de preparare


Se procedează întocmai ca la fursecurile anterioare.
Cînd aluatul s-a scos de la rece, după ultima operație,
se întinde o foaie subțire de 1 cm și se taie dreptunghiuri
cu laturi de 6 și 10 cm.
Se pliază bucățile de aluat ca un evantai, se pun pe o
tavă stropită cu apă și se coc la foc iute pînă cînd se
desprind de tavă.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.
Se așază pe mai multe platouri, ca să stea departe unele
de altele, să nu se rupă.



Evantaie




EVANTAIE


Ingrediente

- 200 g margarină
- 200 g unt
- 80 g de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
- 600 g făină



Mod de preparare


Se procedează întocmai ca la fursecurile anterioare.
Cînd aluatul s-a scos de la rece, după ultima operație,
se întinde o foaie subțire de 1 cm și se taie dreptunghiuri
cu laturi de 6 și 10 cm.
Se pliază bucățile de aluat ca un evantai, se pun pe o
tavă stropită cu apă și se coc la foc iute pînă cînd se
desprind de tavă.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.
Se așază pe mai multe platouri, ca să stea departe unele
de altele, să nu se rupă.



Grile



GRILE

Ingrediente


- 200 g unt
- 200 g margarină
- 600 g făină
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se înmoaie margarina la temperatura camerei împreună cu
jumătate din cantitatea de unt.
Se pune o lingură de oțet peste amestec, se adaugă zahărul,
un praf de sare și se freacă spumă înainte de a încorpora făina.
Se amestecă întîi cu o furculiță, după care se frămîntă un
aluat potrivit care se lasă la rece o oră.
Se scoate, se unge cu două linguri de unt după ce s-a întins
foaie subțire, se împăturește aluatul și se ține la rece 2 ore.
Se frămîntă din nou, se unge cu restul de unt și se lasă iar la
rece o oră.
Astfel pregătit, aluatul se întinde pe o planșetă rece, se taie
dreptunghiuri cu laturile de 6 și 3 cm, se înțeapă din loc în loc
cu o furculiță mare, apoi se pun într-o tavă stropită cu apă și
se coc la foc tare, în cuptorul foarte bine încălzit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin în amestec cu vanilie.


Grile



GRILE

Ingrediente


- 200 g unt
- 200 g margarină
- 600 g făină
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se înmoaie margarina la temperatura camerei împreună cu
jumătate din cantitatea de unt.
Se pune o lingură de oțet peste amestec, se adaugă zahărul,
un praf de sare și se freacă spumă înainte de a încorpora făina.
Se amestecă întîi cu o furculiță, după care se frămîntă un
aluat potrivit care se lasă la rece o oră.
Se scoate, se unge cu două linguri de unt după ce s-a întins
foaie subțire, se împăturește aluatul și se ține la rece 2 ore.
Se frămîntă din nou, se unge cu restul de unt și se lasă iar la
rece o oră.
Astfel pregătit, aluatul se întinde pe o planșetă rece, se taie
dreptunghiuri cu laturile de 6 și 3 cm, se înțeapă din loc în loc
cu o furculiță mare, apoi se pun într-o tavă stropită cu apă și
se coc la foc tare, în cuptorul foarte bine încălzit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin în amestec cu vanilie.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții