Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Evantaie
EVANTAIE
Ingrediente
- 200 g margarină
- 200 g unt
- 80 g de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
- 600 g făină
Mod de preparare
Se procedează întocmai ca la fursecurile anterioare.
Cînd aluatul s-a scos de la rece, după ultima operație,
se întinde o foaie subțire de 1 cm și se taie dreptunghiuri
cu laturi de 6 și 10 cm.
Se pliază bucățile de aluat ca un evantai, se pun pe o
tavă stropită cu apă și se coc la foc iute pînă cînd se
desprind de tavă.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.
Se așază pe mai multe platouri, ca să stea departe unele
de altele, să nu se rupă.
Evantaie
EVANTAIE
Ingrediente
- 200 g margarină
- 200 g unt
- 80 g de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
- 600 g făină
Mod de preparare
Se procedează întocmai ca la fursecurile anterioare.
Cînd aluatul s-a scos de la rece, după ultima operație,
se întinde o foaie subțire de 1 cm și se taie dreptunghiuri
cu laturi de 6 și 10 cm.
Se pliază bucățile de aluat ca un evantai, se pun pe o
tavă stropită cu apă și se coc la foc iute pînă cînd se
desprind de tavă.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.
Se așază pe mai multe platouri, ca să stea departe unele
de altele, să nu se rupă.
Grile
GRILE
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g margarină
- 600 g făină
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
Mod de preparare
Se înmoaie margarina la temperatura camerei împreună cu
jumătate din cantitatea de unt.
Se pune o lingură de oțet peste amestec, se adaugă zahărul,
un praf de sare și se freacă spumă înainte de a încorpora făina.
Se amestecă întîi cu o furculiță, după care se frămîntă un
aluat potrivit care se lasă la rece o oră.
Se scoate, se unge cu două linguri de unt după ce s-a întins
foaie subțire, se împăturește aluatul și se ține la rece 2 ore.
Se frămîntă din nou, se unge cu restul de unt și se lasă iar la
rece o oră.
Astfel pregătit, aluatul se întinde pe o planșetă rece, se taie
dreptunghiuri cu laturile de 6 și 3 cm, se înțeapă din loc în loc
cu o furculiță mare, apoi se pun într-o tavă stropită cu apă și
se coc la foc tare, în cuptorul foarte bine încălzit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin în amestec cu vanilie.
Grile
GRILE
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g margarină
- 600 g făină
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
Mod de preparare
Se înmoaie margarina la temperatura camerei împreună cu
jumătate din cantitatea de unt.
Se pune o lingură de oțet peste amestec, se adaugă zahărul,
un praf de sare și se freacă spumă înainte de a încorpora făina.
Se amestecă întîi cu o furculiță, după care se frămîntă un
aluat potrivit care se lasă la rece o oră.
Se scoate, se unge cu două linguri de unt după ce s-a întins
foaie subțire, se împăturește aluatul și se ține la rece 2 ore.
Se frămîntă din nou, se unge cu restul de unt și se lasă iar la
rece o oră.
Astfel pregătit, aluatul se întinde pe o planșetă rece, se taie
dreptunghiuri cu laturile de 6 și 3 cm, se înțeapă din loc în loc
cu o furculiță mare, apoi se pun într-o tavă stropită cu apă și
se coc la foc tare, în cuptorul foarte bine încălzit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin în amestec cu vanilie.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții