Fursecuri Arlechin



FURSECURI ARLECHIN


Ingrediente

Pentru aluat

- 300 g făină
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- sare
- bicarbonat de sodiu
- coajă de lămîie
- 1 lingură de oțet

Pentru glazură


- 150 g marmeladă de caise
- 100 g zahăr farin
- vanilie
- 2 albușuri
- 10 nuci


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă două gălbenușuri,
sare două linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie, o lingură de
ulei, 1/2 linguriță de bicarbonat stins cu oțet și untul.
Se amestecă bine toate, se frămîntă un aluat care se întinde
imediat.
Din foaia de aluat groasă de 1 cm se taie dreptunghiuri cu
laturile de 3 și 6 cm, care se pun la copt în cuptorul încins, la
foc tare.
Se scot, se ung cu marmeladă în amestec cu zece nuci măcinate,
se lipesc cîte patru unele peste altele și se lasă pe platou.
Din două linguri de zahăr pudră, puțină vanilie și albușurile
bătute spumă tare se face o glazură care se întinde peste
fiecare fursec.
Se introduc pentru zece minute în cuptorul cald, ca să se
întărească glazura, se scot și se lasă să se răcească.


Fursecuri Arlechin



FURSECURI ARLECHIN


Ingrediente

Pentru aluat

- 300 g făină
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- sare
- bicarbonat de sodiu
- coajă de lămîie
- 1 lingură de oțet

Pentru glazură


- 150 g marmeladă de caise
- 100 g zahăr farin
- vanilie
- 2 albușuri
- 10 nuci


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă două gălbenușuri,
sare două linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie, o lingură de
ulei, 1/2 linguriță de bicarbonat stins cu oțet și untul.
Se amestecă bine toate, se frămîntă un aluat care se întinde
imediat.
Din foaia de aluat groasă de 1 cm se taie dreptunghiuri cu
laturile de 3 și 6 cm, care se pun la copt în cuptorul încins, la
foc tare.
Se scot, se ung cu marmeladă în amestec cu zece nuci măcinate,
se lipesc cîte patru unele peste altele și se lasă pe platou.
Din două linguri de zahăr pudră, puțină vanilie și albușurile
bătute spumă tare se face o glazură care se întinde peste
fiecare fursec.
Se introduc pentru zece minute în cuptorul cald, ca să se
întărească glazura, se scot și se lasă să se răcească.


Evantaie




EVANTAIE


Ingrediente

- 200 g margarină
- 200 g unt
- 80 g de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
- 600 g făină



Mod de preparare


Se procedează întocmai ca la fursecurile anterioare.
Cînd aluatul s-a scos de la rece, după ultima operație,
se întinde o foaie subțire de 1 cm și se taie dreptunghiuri
cu laturi de 6 și 10 cm.
Se pliază bucățile de aluat ca un evantai, se pun pe o
tavă stropită cu apă și se coc la foc iute pînă cînd se
desprind de tavă.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.
Se așază pe mai multe platouri, ca să stea departe unele
de altele, să nu se rupă.



Evantaie




EVANTAIE


Ingrediente

- 200 g margarină
- 200 g unt
- 80 g de zahăr pudră
- 1 lingură de oțet
- 600 g făină



Mod de preparare


Se procedează întocmai ca la fursecurile anterioare.
Cînd aluatul s-a scos de la rece, după ultima operație,
se întinde o foaie subțire de 1 cm și se taie dreptunghiuri
cu laturi de 6 și 10 cm.
Se pliază bucățile de aluat ca un evantai, se pun pe o
tavă stropită cu apă și se coc la foc iute pînă cînd se
desprind de tavă.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.
Se așază pe mai multe platouri, ca să stea departe unele
de altele, să nu se rupă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții