Chec Alb



CHEC ALB


Ingrediente

- 8 albușuri
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 4 bucăți de rahat
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate
- vanilie
- sare


Mod de preparare

Se spală ouăle, se separă albușurile și se bat spumă cu telul.
Se adaugă zahărul cîte o lingură, continuînd operația pînă
cînd se termină zahărul.
Tot la fel se procedează cu făina, care se cerne și se toarnă,
în ploaie, cu lingura peste albușuri.
Se adaugă romul și un praf de sare și se încetează baterea
numai cînd aluatul stă pe tel și nu curge.
În compoziție se amestecă nuci tocate mărunt.
Se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace ca orice chec : întîi la foc iute, apoi la foc potrivit.
Sr scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr pudră și
se lasă să se răcească în tavă.
Se taie rece.


Chec Alb



CHEC ALB


Ingrediente

- 8 albușuri
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 4 bucăți de rahat
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate
- vanilie
- sare


Mod de preparare

Se spală ouăle, se separă albușurile și se bat spumă cu telul.
Se adaugă zahărul cîte o lingură, continuînd operația pînă
cînd se termină zahărul.
Tot la fel se procedează cu făina, care se cerne și se toarnă,
în ploaie, cu lingura peste albușuri.
Se adaugă romul și un praf de sare și se încetează baterea
numai cînd aluatul stă pe tel și nu curge.
În compoziție se amestecă nuci tocate mărunt.
Se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace ca orice chec : întîi la foc iute, apoi la foc potrivit.
Sr scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr pudră și
se lasă să se răcească în tavă.
Se taie rece.


Chec cu Brînză



CHEC CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 150 margarină
- 1 pahar de zahăr tos
- 3 ouă întregi
- sare
- 200 g brînză de vaci
- 1 lămîie
- vanilie
- 50 g stafide
- 300 g făină


Mod de preparare

Se freacă margarina spumă cu zahărul, se adaugă cele
trei gălbenușuri, apoi se stoarce zeama de la o lămîie
peste amestec și se omogenizează.
Se adaugă un praf de sare, brînza frecată în prealabil cu
albușurile bătute spumă și cu stafidele spălate.
Amestecul se parfumează cu coaja rasă de lămîie, după
care se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă energic, ca să se încorporeze bine, după
care se toarnă aluatul în tăvi unse cu unt și tapetate cu
făină și se introduc în cuptorul fierbinte.
Unul din secretele acestei prăjituri este coacerea.
Prăjitura se introduce în cuptorul fierbinte, se coace la
foc iute un sfert de oră, pentru ca aluatul să crească
frumos, după care se continuă coacerea la foc potrivit
încă o jumătate de oră.
Checul se coace în forme mici.


Chec cu Brînză



CHEC CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 150 margarină
- 1 pahar de zahăr tos
- 3 ouă întregi
- sare
- 200 g brînză de vaci
- 1 lămîie
- vanilie
- 50 g stafide
- 300 g făină


Mod de preparare

Se freacă margarina spumă cu zahărul, se adaugă cele
trei gălbenușuri, apoi se stoarce zeama de la o lămîie
peste amestec și se omogenizează.
Se adaugă un praf de sare, brînza frecată în prealabil cu
albușurile bătute spumă și cu stafidele spălate.
Amestecul se parfumează cu coaja rasă de lămîie, după
care se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă energic, ca să se încorporeze bine, după
care se toarnă aluatul în tăvi unse cu unt și tapetate cu
făină și se introduc în cuptorul fierbinte.
Unul din secretele acestei prăjituri este coacerea.
Prăjitura se introduce în cuptorul fierbinte, se coace la
foc iute un sfert de oră, pentru ca aluatul să crească
frumos, după care se continuă coacerea la foc potrivit
încă o jumătate de oră.
Checul se coace în forme mici.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții